Kasteskyts og romerlys koster Brøndby 225.000 kroner

Det koster Brøndby 225.000 kroner, da holdet for 11. gang i sæsonen blev dømt for afbrænding af romerlys og lighterkast i pokalkampen mod Sønderjyske 4. marts og Superliga-opgøret mod FC København fire dage senere. Fodboldens disciplinærinstans overvejede andre sanktioner end bødestraf.


2011. Foto: Fodboldbilleder.dk



To indberetninger på fem dage – og den 11. indberetning i alt i den igangværende sæson – koster nu Brøndby yderligere 225.000 kroner.
 
I kampen mod Sønderjyske den 4. marts blev Sønderjyskes målmand Martin Skender ramt af kasteskyts fra Brøndby IFs fans i form af lightere, mens der i kampen mod FC København den 8. marts blevet brændt mere end 60 romerlys af fra Brøndby IF-tribunen og endnu en gang benyttet kasteskyts.
 
Indberetning fra kampen mellem FC København–Brøndby var 11. gang ud af sæsonens 21 kampe, hvor Brøndby overtrådte ”Cirkulæret om orden og sikkerhed på stadion”, hvilket disciplinærinstansen betragtede som en skærpende omstændighed. 
 
Med henvisning til cirkulærets afsnit 9 blev Brøndby IF tildelt en bøde på 75.000 kroner for episoden i pokalkampen i Haderslev og 150.000 kroner for episoderne i Parken. I samme kampe blev Sønderjyske tildelt en advarsel, som ansvarlig for afvikling af hjemmekampen, mens FC København modtog en bøde på 75.000 kroner for affyring af mere end 40 romerlys.
 
I kendelsen understreger Fodboldens Disciplinærinstans, at man overfor Brøndby overvejede andre sanktioner end bøde for at få stoppet de kontinuerlige overtrædelser af cirkulæret, men at der ikke var fundet fuldt tilstrækkeligt grundlag for det på nuværende tidspunkt. I henhold til DBU’s love § 30.1 er der en bred vifte af sanktionsmuligheder, der blandt andet spænder fra advarsel, over bødestraf, fratagelse af hjemmebane, pointtab og i værste tilfælde tvangsnedrykning og udelukkelse.
 
Afgørelsen kan, jf. DBU’s Love § 31.3 1), skriftligt indbringes af sagens parter for DBU’s appeludvalg inden 2 uger efter modtagelsen.
 
Læs kendelserne i deres helhed 

FC København - Brøndby (kendelse til FCK)
FC København - Brøndby (kendelse til Brøndby)
SønderjyskE - Brøndby (kendelse til Brøndby)
SønderjyskE - Brøndby (kendelse til SønderjyskE)
 

Log ind