MENU

Luís Figo i København: Valgkampen er begyndt

Gennemsigtighed og gadefodbold. Luís Figo førte i dag sin valgkamp til København og DBU´s formand Jesper Møller og flere andre fodbold-præsidenter fra de nordiske lande.


Luis Figo og formand Jesper Møller til mødet i København. Foto: DBU

Jesper Møller havde i dag samlet fodboldpræsidenter fra hele norden, Island, Færøerne og de baltiske lande i København. På dagsordenen var FIFA, FIFA og FIFA. På dagsordenen var også den tidligere portugisiske landsholdsspiller Luís Figo, der besøgte København og præsidenterne, for at føre valgkamp om posten som FIFA-præsident. 

Luis Figo blev indstillet som kandidat til posten, efter DBU´s Jesper Møller som én af fem indstillede ham til posten. 

”Luís Figo ved, at vi støttede hans opstilling som kandidat og derfor ønskede han at mødes med os i dag i København. Jeg er tilfreds med, at vi nu får en demokratisk valgkamp.  Mødet skal bruges på at få klare svar omkring hans strategi for FIFA. Det er det, der skal afgøre hvor vores stemme falder til valget i maj,” sagde Jesper Møller. 

Svar var der mange af fra portugiseren. Især forholdene i Qatar med udsigt til et VM i oliestaten i 2022 var på dagsordenen. 

”Forholdene i Qatar handler om det generelle samfund, mere end om fodbolden. Men det hele handler om transparens. Også når vi snakker om penge. Det er fodbold, der kommer til at vinde i alt det her – med mere transparens og en synlighed af de forskellige beslutninger, der tages i FIFA generelt. Det er det vigtigste. Men hvis vi skal ændre FIFA´s image, så skal vi ændre ledelsen først,”  sagde Luis Figo. 

Vigtigheden i en transparent organisation som mål for FIFA var gennemgående i Figos holdninger og om den meget omtalte García-rapport udtalte han: ”Hvis du ikke har noget at skjule – hvorfor så ikke vise verden det?”. Han støttes af DBU´s formand Jesper Møller, der gentagne gange har forsøgt at få indsigt i rapporten, der afslører hvilke andre lande, der havde kandidatur til VM i 2022. 

Det startede med gadefodbold

Luís Figos baggrund som fodboldspiller er ifølge ham selv ikke en faktor, der gør noget ved hans chancer for at vinde valget i FIFA bedre. Men det giver ham en indsigt og en viden i enhver fodboldkarrieres spæde begyndelse. Det starter i breddeklubberne. 

”Jeg er stolt af min fortid, men jeg bruger den ikke aktivt i kampen om præsidentposten. Jeg startede med at spille fodbold på gaden, så én af de vigtigste ting for mig er breddeklubberne – grass root clubs – og engagementet blandt børnene,” sagde Luís Figo. 

Mødet i København var blot ét af mange stop på vejen for portugiserens valgkamp, der kører ind til valget sidst i maj. 

”Du kender mig ikke, hvis du spørger mig om jeg går efter at vinde – lige meget hvad jeg deltager i, så går jeg efter at vinde”, udtalte portugiseren til én af de mange fremmødte pressefolk. 

Log ind