Det er til gavn både for Skødstrup SF’s medlemmer, den lokale skole, institutioner og andre idrætsgrene, når den nye kunstgræsbane lander i den østjyske by næste år. Meget symbolsk placeret ved ’Midtpunktet’, som Skødstrups Idræts- og kulturcenter hedder.

Den største pose penge kommer fra en kommunal bevilling fra Aarhus kommune, men med donationer fra klubbens medlemmer, forældre og Skødstrups borgere, har klubben været i stand til at løfte deres del af kunstgræsprojektet.  

Hvad er en 'DBU Gaveindsamling'?

Alle fodboldklubber, der er medlem af én af DBU’s lokalunioner, kan via DBU indsamle midler til projekter, som ligger inden for DBU’s almennyttige formål. Det kan fx være projekter til styrkelse af folkesundheden, udvikling af fodboldens faciliteter eller fremme af fairplay. Læs mere om betingelserne for at oprette en gaveindsamling her.

Slut med at leje naboklubbernes baner 

5.000 kroner fra en tidligere spiller. 500 kroner fra U12-holdets holdkasse. Og 10.000 kroner fra en anonym klubfan. Alle donationer er med til at lægge sten på vejen mod det fælles mål: En ny kunstgræsbane, som ifølge Skødstrup SF’s hjemmeside ”skal samle generationer om fantastiske oplevelser på tværs af køn, alder og social baggrund”.

Kunstgræsbaneprojektet i Skødstrup har haft flere bump på vejen, ikke mindst en corona-nedlukning, som var et solidt riv i trøjen på projektet. Men nu ser det altså endelig ud til, at klubbens 803 medlemmer kan få glæde af en helårs kunstgræsbane fra 2022.  

Skødstrup SF har de seneste år arbejdet målrettet med at indsamle de godt og vel 1,5 million kroner, som klubben selv har skullet finde, oven i den kommunale bevilling.

Det betyder, at spillere og frivillige i Skødstrup kan glæde sig over, at slippe for at køre rundt til naboklubbernes kunstgræsbaner, når græsbanerne næste år må signalere udskiftning.

”Vi har i flere år kørt rundt til naboklubberne for at få udendørs tider i vinterhalvåret, og taget haltid fra andre idrætsgrene i foreningen. Kunstgræsbanen bliver en gevinst for rigtig mange mennesker i og omkring Skødstrup,” fortæller Mikkel Christensen.  

DBU Content 2017 K8B9468 16 9 Kunstgræsbaner er topscorer blandt de projekter, der indsamles midler til. Men klubben kan oprette indsamlinger til alle projekter, der hører under DBU's almennyttige formål.

Værd at vide om Gaveindsamling

Hvad kan man samle ind til?+

Klubben kan samle ind til projekter som ligger indenfor DBU’s almennyttige formål. Det vil eksempelvis sige styrkelse af folkesundheden, udvikling af fodboldens faciliteter (fx bygge- og anlægsprojekter, multi- eller kunstgræsbaner), fremme af fairplay, inklusion og gensidig respekt mellem mennesker m.v. (Se formålsbestemmelserne i DBU’s love.)

Hvordan opretter man en indsamling?+

I opretter en indsamling ved at udfylde en anmodning i Kluboffice (Se vejledning i Kluboffice).  DBU får automatisk besked om jeres anmodning og screener denne. Såfremt den lever op til reglerne for gaveindsamlinger (se beskrivelse herover og hos SKAT) godkendes den. Anfør et alternativt formål med gaverne i tilfælde af, at I fx grundet et mangelfuldt resultat for indsamlingen, ender med ikke at realisere projektet.

Er donationer fradragsberettigede?+

Ja. Midlerne er fradragsberettigede for gavegivere.

Det skyldes, at DBU er godkendt som en såkaldt almennyttig organisation, og kan modtage gaver til almennyttige formål. Gaveindbetalinger er fradragsberettigede, og hvis indbetaleren oplyser CPR/CVR nummer ved indbetaling, vil DBU automatisk indberette beløbet til SKAT. På den måde kommer fradraget automatisk med på gavegiverens selvangivelse.

Hjælp til klub og gavegiver 

DBU Gaveindsamlinger hjælper hvert år klubber med at indsamle flere hundrede tusinde kroner til projekter. Donationer gives direkte via DBU’s hjemmeside, og klubben kan følge med i deres administrationssystem, KlubOffice.

Donationerne er fradragsberettigede, og hvis gavegiver ønsker det og registrerer CPR-nummer, videregives oplysning om donation automatisk til SKAT.

Mikkel Christensen har sammen med René Hedegaard Eskildsen, i et underudvalg til bestyrelsen i Skødstrup SF, arbejdet dedikeret med fundraising delen af projektet, mens et andet udvalg har taget sig af det byggetekniske.  

Det er ifølge den erfarne foreningsmand vigtigt, at man ikke tager for let på så stor en opgave som et kunstgræsprojekt, og tager imod den hjælp, man kan få.

”Det er et rigtig stort projekt, som er meget svært at få til at passe ind i det daglige bestyrelsesarbejde. Derfor er det også vigtigt, at man tager imod den hjælp, man kan få. Gaveindsamlingen har gjort det meget lettere for os at administrere donationer." 

Til de klubber, der gerne vil i gang med en gaveindsamling til et klubprojekt, har Skødstrup et lille og håndgribeligt tip: 

"Tag en iPad med ud på banen eller i klubhuset. Så kan I vise, hvor let det er," slutter Mikkel Christensen. 

Se alle DBU Gaveindsamlinger her.