Om Fodbold for Hjertet

FC Prostata 11 Foto: Anders Kjærbye


'Fodbold for Hjertet' er motionsfodbold med dokumenteret effekt på sundheden for danskere med hjerte-kar-sygdomme. De første kommuner tilbyder konceptet fra efteråret 2019, og i 2020 vil flere følge trop på projektet.

En halv million danskere er ramt af hjerte-kar-sygdomme, og hvert år dræber disse sygdomme tusindvis af danskere. Men her kan motion både forebygge og give et længere og bedre liv, og med de rigtige motionstilbud bliver de gode vaner ikke droppet i det lange løb. 

Motionsfodbold har et stort potentiale i forhold til fastholdelse af spillerne. Sammenhold, fællesskab og god og varieret træning til alle betyder, at fodbold kan være nøglen til et bedre liv for danskere med livsstilssygdomme. 

Derfor er DBU gået sammen med Hjerteforeningen om ‘Fodbold for Hjertet, som skal få mindst 800 hjerte-kar-syge i gang med motion i fællesskab med andre.

I løbet af tre år skal mindst ti kommuner og 30 klubber tage del i ‘Fodbold for Hjertet’ - og rulles ud i de første kommuner i efteråret 2019.  

Foruden DBU og Hjerteforeningen, deltager også Institut for Idræt og Biomekanik på SDU i ‘Fodbold For Hjertet’ med en videreudvikling af Fodbold Fitness-konceptet til målgruppen. 

TrygFonden har støttet ‘Fodbold for Hjertet. 

Mere info eller find et hold? Skriv til os på fodboldforhjertet@dbu.dk