En Del af Noget Større-prisen

EDANS-vindere 2023 Vinderen af En Del af Noget Større-prisen blev i 2023 'FC Jacobi'.
  • 2023: Fodbold på skoleskemaet på specialskole: Det er hverken matematik eller dansk, der står på skoleskemaet tirsdag formiddag, når klokken ringer ind for 60 elever fra specialskolen Sct. Jacobi Skole i Varde. I stedet er regnestykkerne byttet ud med finter og highfives for skolens fodboldhold ’FC Jacobi’. 
  • 2022: Inklusion i fodbold Danmark: Ensomhed og misbrug er skiftet ud med fodbold i Sønderborg, hvor hjemløse, misbrugere og psykisk sårbare inviteres ind i fodboldens vigtige fællesskaber. Derfor har Sønderborg Boldklub vundet årets ‘En Del af Noget Større-prisen’ for projektet Inklusion i fodbold Danmark
  • 2021: BK Stjernen: BK Stjernen får prisen for at skabe en klub, hvor der er plads til alle. Både hjemløse og børn fra byens specialskole bliver tilbudt træning i klubben, der udelukkende er drevet af frivillige kræfter. Klubben tæller desuden 24 forskellige nationaliteter. 
  • 2020: 'Fodbold for Fremtiden': Projektet får prisen for sin succes med at få unge i job og uddannelse gennem fodbold. Det er til stor gavn for både de unge, men også for lokalområdet.
  • 2019: 'Fodbold, dannelse og integration': Projektet har formået at trække børn fra udsatte familier i Lindholdområdet i Nykøbing ind i de lokaler fodboldklubber. Det er både til glæde for børn og forældre, som begge lærer det danske foreningsliv bedre at kende gennem fodboldfællesskabet.
  • 2018: Randers FCPrisen går til projektet 'Minipraktikanterne', der er målrettet teenagere med fysiske og psykiske handicap, som har brug for et afbræk fra skolen én gang om ugen. Med #EqualGame-kampagnen forsøger Randers FC at gå forrest i kampen for lige rettigheder for alle ved at integrere de unge i klubben.
  • 2017: ’Fodbold Fitness ABC, After Breast Cancer’: For sit fokus på at forbedre livskvaliteten hos kvinder ramt af brystkræft. 
  • 2016: Boldklubben Enghaven: For deres store arbejde med at tilbyde fodboldtræning til udviklingshæmmede og for at vise, at fodboldklubbens betydning for både spillere og de frivillige forældre er langt større end blot legen med den runde kugle.
  • 2015: Kamille Kjeldsen: Kamilla Kjeldsen fra Tranekær/Tullebølle IF for at arrangere fodboldtræning for asylansøgerne på Langeland og dermed give dem en mulighed for både at lære dansk og lære det danske foreningsliv at kende som en vigtig brik i integrationen.
  • 2014: Peter Krustrup: Professor og idrætsforsker, Peter Krustrup, for sin forskning i fodboldens sundhedsgavnlige effekter og den store indsats for at udvikle nye måder at tænke fodboldtræning ind i alt fra undervisning i folkeskolen til rehabilitering og forebyggelse hos forskellige patientgrupper.