Gennem de senere år har DBU opjusteret på kunstgræs-dagsordenen. Det sker, fordi klubber, kommuner og samarbejdspartnere i stigende grad henvender sig om klima- og miljøspørgsmål. Men henvendelserne drejer sig også om vejledning til de miljø-, sundheds- og spillemæssige udfordringer og ikke mindst økonomiske konsekvenser i forbindelse med anlæg, drift, vedligeholdelse og nedlæggelse af kunstgræsbaner i Danmark.

Derfor er det en positiv Bjarne Christensen, bæredygtighedsansvarlig hos DBU, der kan præsentere det nye materiale på kunstgræsområdet:

”Fodbold er sundt, og vi vil gerne have så mange som muligt ud at spille fodbold. Klima og miljø er for alvor kommet på dagsordenen, og kunstgræsbaner er et stadig større samtaleemne i fodboldklubberne og præger mange klubber og kommuners fremtidsplaner. Spørgsmålene er mange, og både klubber og kommuner har brug for viden og information, når de planlægger, anlægger, bruger eller renoverer banerne. Der ønsker vi i DBU at kunne bidrage med vigtig viden og gode råd,” udtaler Bjarne Christensen. 

Begejstring over kunstgræsvejledning
En af de kommuner, som netop nu planlægger investeringer i kunstgræsbaner, er Frederikssund Kommune. Borgmester John Schmidt Andersen hilser derfor DBU’s inspirationsmateriale velkommen:

”Moderne og bæredygtige faciliteter skaber glade og aktive borgere. Så enkelt er det. Og kunstgræsbaner er et af de områder, vi i Frederikssund ønsker at investere i. Men markedet er en jungle af tilbud, og der er meget lidt fakta på området. Derfor er et tæt samarbejde med DBU vigtigt for os, så vi undgår at begå fejl i processen, og vi sikrer, at miljøet og spillerne er i centrum, når vi planlægger,” forklarer borgmesteren i Frederikssund Kommune.

Også landsforeningen Groundsman Association Denmark (GAD), som samler alle med interesse for pleje af boldbaner, er begejstrede:

”Tiden, hvor grusbaner var et alternativ til en grøn fodboldbane, er for længst forbi. Udviklingen buldrer derudaf, og du kan få baner med alt slags infill og sågar uden. Samtidig er der meget lidt fakta på området, så det kan være svært for en kommune eller klub at tage de rigtige beslutninger, når der skal anlægges eller vedligeholdes i hverdagen. Det kan DBU’s inspirationsmateriale afhjælpe, siger formand Thomas Spuur Jørgensen.”

DBU håber, at materialet og indsatsen på området giver udsigt til mere fodbold på tidssvarende og miljøvenlige baner.

Se inspirationsmaterialet og læs mere om DBU og kunstgræs her.