En stille og rolig 1. halvleg
Gibraltar startede kampen med et meget højt pres, men der var kun gået et par minutter, før Herrelandsholdet havde overvundet presset – og stille og roligt begyndte at sætte sig på kampen.

Og der gik heller ikke lang tid, før Danmark kom foran 1-0. Daniel Wass og Christian Eriksen spillede flot sammen på højrekanten, og det endte med, at Eriksen slog et fint indlæg ind i boksen – her satte Robert Skov hovedet på, og dermed fik han scoret sit første mål for Danmark.

Efter et kvarter afsluttede Yussuf Poulsen et fint dansk angreb, men desværre for ham stod der en Gibraltar-spiller i vejen for indersideafslutningen. Efter 28 minutter var de rød-hvide igen tæt på 2-0. Denne gang var det Robert Skov, der fyrede af fra distancen – men den meget flotte afslutning blev reddet ligeså flot af keeper Dayle Coleing.

Efter 31 minutter fik Christian Gytkjær en stor chance tæt under mål, men på en eller anden måde fik Gibraltar blokeret forsøget – ærgerligt, men også godt kæmpet af de rødblusede spillere.

Blot tre minutter senere blev Delaney hevet ned i feltet. Dommeren tøvede ikke og dømte straffespark – og her svigtede Christian Eriksen ikke. 2-0 til Danmark, der havde et par småchancer frem mod pausen, men uden at få scoret yderligere. Dermed kunne Eriksen og co. altså gå til pause med en to-måls-føring.

Det hele endte med tenniscifre
Vi skulle blot fem minutter ind i anden halvleg, før Danmark atter fik et straffe. Denne gang blev Yussuf Poulsen fældet – og endnu engang sendte Christian Eriksen stensikkert bolden i kassen.

I minutterne efter 3-0-målet kørte danskerne bolden meget fornuftigt rundt. Her var der ingen tvivl om, at Danmark ventede på åbningen i hjemmeholdets forsvar. Gibraltar blev testet med et par langskud, men ingen af dem var rigtig farlige.

Farligt blev det til gengæld i det 69. minut. Her tog Robert Skov et hjørnespark, indskiftede Zanka sprang over bolden, hvorefter Thomas Delaney bragede bolden ind bag keeper Coleing i Gibraltars mål.

Herefter skulle der kun gå fire minutter, før det blev 5-0. Christian Eriksen tog chancen fra distancen, keeperen reddede, men sendte bolden ud i feltet,. Her dukkede Christian Gytkjær op og sparkede bolden ind til 5-0, og så havde Gytkjær fået indstillet kanonen – for i det 78. minut blev han, i lighed med Eriksen, dobbelt målscorer. Denne gang fik angribren serveret bolden på smukkeste vis fra Lasse Schöne – der var sendt på banen minuttet før – og Gytkjær udnyttede stensikkert chancen til en dansk 6-0-føring.

Der blev ikke scoret yderligere, og med en sikker 6-0-sejr kunne Danmark sætte tre gode point ind på kontoen. Herrelandsholdet ligger nu nummer to i gruppen med otte point for fire kampe. Irland fører med 11 point for fem kampe – og Schweiz er 3’er med fem point for tre kampe.

Gibraltar-Danmark 0-6 (0-2)

6’ 0-1 Robert Skov
34’ 0-2 Christian Eriksen (str.)
50’ 0-3 Christian Eriksen (str.)
69’ 0-4 Thomas Delaney
73’ 0-5 Christian Gytkjær
78’ 0-6 Christian Gytkjær

XXXX (offentliggøres senere) tilskuere på Victoria Stadium, Gibraltar.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Daniel Wass, Simon Kjær (63’ Mathias Jørgensen), Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen – Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Thomas Delaney (77’ Lasse Schöne) – Robert Skov, Christian Gytkjær, Yussuf Poulsen (63’ Martin Braithwaite).

Ikke benyttede spillere:
Jesper Hansen, Daniel Iversen, Henrik Dalsgaard, Joachim Andersen, Jonas Knudsen, Anders Christiansen, Lukas Lerager, Philip Billing, Kasper Dolberg.

Dommer:
Jonathan Lardot (BEL)

Statistiske vinkler efter Gibraltar vs Danmark

• Det var Danmarks første landskamp mod Gibraltar, der dermed blev den 90. nation, Danmark har spillet en officiel A-landskamp mod.
  • Robert skov scorede sit første mål for Danmark og blev dermed den 310. spiller til at score for det danske A-landshold.
  • Jens Stryger Larsen jubilerede med sin 25. landskamp som den 137. landsholdsspiller. Han har imponerende nok endnu ikke tabt en landskamp.
  • Det var første gang i knap 57 år, at Danmark scorede mindst seks mål på udebane. Seneste tilfælde var i 1962, hvor Danmark vandt 6-1 i Helsinki over Finland.
  • Det var første landskamp med to dobbelte målscorere, siden Danmark i 2013 besejrede Malta med 6-1, bl.a. som følge af to scoringer af Daniel Agger og Morten Rasmussen.