One-way traffic mod Gibraltars mål

Ikke overraskende startede vi med et aggressivt pres, og det fortsatte mere eller mindre i den resterende del af 1. halvleg. Gæsterne virkede på ingen måde interesserede i at angribe, så de stod solidt defensivt og var generelt gode til at få afvist vores angreb.

Vi fik dog sendt bolden i mål efter 12 minutter. Et dansk indlæg endte i en lettere omgang klumpspil i feltet. Robert Skov forsøgte at score, men forsøget blev blokeret. Christian Eriksen fik dog på en eller anden måde presset gæsterne til en løs bold, og den fik Robert Skov bakset i mål til 1-0. Det er helt sikkert ikke et mål, der er i spil til en kåring, men det skaffede os en meget fortjent føring.

Fem minutter senere var vi tæt på at komme på 2-0. Et frispark fra Christian Eriksen endte hos Mathias Zanka, men han måtte desværre se sit hovedstød tage overliggeren og springe i spil igen.

Næste store danske mulighed tilfaldt Christian Gytkjær. Et dårligt udspark fra Gibraltars keeper førte til, at den danske angriber kom alene igennem med keeperen, som på flot vis sendte bolden til hjørne.

I halvlegens sidste 15 minutter forsøgte den danske offensiv at komme til nye chancer, men gæsterne fik gang på gang forpurret det danske opspil. Derfor endte de første 45 minutter med en spinkel, men yderst fortjent føring.

Tungt dansk pres gav pote

Anden halvleg var ikke mange sekunder gammel, før Christian Gytkjær øgede den danske føring. Simon Kjær slog en lang bold frem i banen, og boldens opspring mistimede Gibraltars keeper fuldstændig. Herefter kunne Christian Gytkjær nemt runde keeperen og øge til 2-0.

Blot fire minutter senere blev det 3-0. Modstanderens målmand kunne kun halvklare et dansk indlæg, og riposten sprang ud til Martin Braithwaite, som sparkede bolden sikkert i mål til 3-0.

Herefter skulle de 24.033 tilskuere i Telia Parken vente 13 minutter, før den næste scoring kom. Robert Skov fik rigeligt med plads i feltet, og han udnyttede pladsen optimalt, da han stensikkert udplacerede Gibraltars målmand.

De næste små 20 minutter skete der ikke så meget. Vi blev ved med at presse på, men gæsterne fik gang på gang sparket væk eller blokeret til hjørne - og hjørnesparkene fik vi ikke det store ud af.

Men de mange tilskuere skulle dog få et par mål at gå hjem på. Først fik Christian Eriksen lov til at komme til skud lige uden for feltet, og han smækkede bolden sikkert i mål. I tillægstiden udnyttede Christian Eriksen så et gigantisk koks i Gibraltars defensiv, og han kunne relativt nemt lukke aftenens målfest til slutresultatet 6-0.

Dermed har vi 15 point efter de første syv kampe, Schweiz vandt her til aften 1-0 over Georgien og er 2’er med 14 point. Da Schweiz møder Gibraltar i den sidste kamp og formodentlig vinder, skal vi altså til Irland og have ét point, hvis vi vil slutte i top to i vores gruppe og dermed komme direkte til EM.

Danmark-Gibraltar 6-0 (1-0)

12’ 1-0 Robert Skov

47’ 2-0 Christian Gytkjær

51’ 3-0 Martin Braithwaite

64’ 4-0 Robert Skov

85’ 5-0 Christian Eriksen

90’ 6-0 Christian Eriksen

24.033 tilskuere i Telia Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)

Kasper Schmeichel – Daniel Wass, Simon Kjær, Mathias Jørgensen, Jens Stryger Larsen (78’ Andreas Christensen) – Lasse Schöne (55’ Pierre Emile Højbjerg), Christian Eriksen, Thomas Delaney – Robert Skov, Christian Gytkjær, Martin Braithwaite (55’ Kasper Dolberg).

Ikke benyttede spillere:

Frederik Rønnow, Jesper Hansen, Joachim Andersen, Peter Ankersen, Henrik Dalsgaard, Jonas Knudsen, Christian Nørgaard, Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius.

Dommer:

István Vad (HUN)

Statistiske vinkler efter Danmark - Gibraltar

• Sejren på 6-0 over Gibraltar var den største for Danmark på hjemmebane siden de tilsvarende cifre mod Malta i oktober 2013.
  • Efter sejren over Gibraltar er Danmark nu ubesejret i de seneste syv landskampe afviklet på datoen 15. november (5V-2U-0T).
  • Robert Skov scorede sit andet og tredje landskampsmål i sin fjerde landskamp. Alle hans tre landskampsmål er scoret mod Gibraltar.
  • Danmark formåede for femte landskamp i træk at holde modstanderen fra at score. Det er en tangering af landskamprekorden sat ved én tidligere lejlighed, marts-juni 2018.
  • Christian Eriksen scorede sit 30. og 31. mål for Danmark og indtager nu alene syvendepladsen over flest mål for Danmark efter at have passeret Nicklas Bendtner.