Dansk dominans mod Irland gav desværre kun et point

34.610 tilskuere sørgede for en solid opbakning på en flot aften i Telia Parken. Pierre Emile Højbjerg bragte Danmark foran et kvarter før tid, men vi måtte alligevel nøjes med et point, da irernes Shane Duffy udlignede til 1-1 fem minutter før tid.

Pierre Emile Højbjerg støder til bolden og bringer et sekund senere Danmark foran 1-0. Det holdt desværre ikke hjem. Foto: fodboldbilleder.dk
Af: Artiklen er forfattet af DBU's officielle statistikere - danskfodbold.com

Perfekte rammer i Telia Parken
En tæt pakket Telia Parken og flot vejr sørgede for de perfekte rammer for de danske og irske spillere, og de to hold lagde da også godt fra land.

Der var masser af intensitet i opgøret, men de store chancer udeblev. Christian Eriksen fik chancen i det 11. minut på et frispark fra ca. 28 meters afstand, men forsøget blev reddet ganske sikkert af den irske målmand Darren Randolph.

Irerne var det første hold til at komme tæt på en føring, et frispark blev sendt ind i feltet, og uden at nogle egentlig fik afsluttet måtte Kasper Schmeichel pludselig redde nærmest på stregen, returbolden var vi hurtigst over – og dermed kunne både spillere, trænerbænken og felste af tilskuerne ånde lettet op.

Kort efter varda Danmark der var tæt på føring, men ind ville bolden ikke – og det ville den heller ikke, da Delaney på et hjørnespark fik headet hårdt lige forbi mål.

Efter de første 30 minutter virkede det som om, at vi havde fået et ovetag. Vi havde flere glimrende angreb, men en rigtig farlig afslutning kom vi ikke frem til. Der var mange positive elementer, men den nok vigtigste af alt – målene – udeblev, og i de døende minutter af halvlegen gik tempoet også stille og roligt ud af opgøret. Dog nåede Martin Braithwaite få sekunder før pausefløjtet at afslutte et glimrende raid med et skud på mål – men meget karakteristisk blev også dette forsøg blokeret af en irsk fod.

Højbjerg kom ind og scorede, men ak…
Efter pausen fik Delaney skudt gang i vores offensiv med et glimrende langskud, det gik dog ved siden af, men det blev indledningen på en periode af kampen, hvor vi gang på gang var tæt på.

Den første store chance tilfaldt Yussuf Poulsen, han blev spillet fri, kunne have afsluttet første gang – men trak sig selv fri til en endnu bedre position, men han måtte desværre se Randolph redde forsøget.

Kort efter var det igen Yussuf Poulsen der var tæt på. Han fik afsluttet et fint dansk angreb med et skud, det snittede et irsk ben, ændrede retning og snød fuldstændig den irske målmand – Randolph kunne dog ånde lettet op, da bolden gik ca. 20 centimeter forbi den venstre stolpe.

Blot to minutter senere var det så Martin Braithwaite der var tæt på, han trak i skudposition lige uden for feltet – men skuddet endte dog med at ryge en del meter over mål.

I det 65. minut kom Dolberg på banen og kort efter kom også Pierre Emile Højbjerg ind – og det blev indskiftede Højbjerg der kom først på måltavlen. Jens Stryger Larsen slog et fint indlæg ind i feltet og Højbjerg timede sit løb helt perfekt og snittede bolden ind til dansk føring – og til et sandt jubelbrøl fra de 34.610 tilskuere.

Men hvad der skulle have været en god dansk aften, det fik irernes Shane Duffy ødelagt fem minutter før tid. Irerne slog et frispark ind i det danske felt, og her headede Duffy bolden stensikkert ind bag Schmeichel.

Så på trods af et dansk overtag i både spil og ikke mindst chancer, endte det desværre 1-1, og dermed har vi nu blot fået to point i de første to kvalifikationskampe frem mod EM 2020.

Danmark-Irland 1-1 (0-0)
76’ 1-0 Pierre Emile Højbjerg
85’ 1-1 Shane Duffy
34.610 tilskuere i Telia Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen – Lasse Schöne (72’ Pierre Emile Højbjerg), Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Martin Braithwaite (65’ Kasper Dolberg).

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jesper Hansen, Mathias Jørgensen, Riza Durmisi, Victor Nelsson, Peter Ankersen, Anders Christiansen, Daniel Wass, Robert Skov, Jacob Bruun Larsen.

Dommer:
Cüneyt Çakır (TUR)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Irland

• Andreas Christensen spillede sin 25. landskamp siden debuten i juni 2015 mod Montenegro. Han brugte dermed fire år på at blive den 135. spiller til at runde dette jubilæum for Danmark.
  • Pierre Emile Højbjerg scorede sit tredje mål for Danmark og det andet i hans tre seneste landskampe. Der gik modsat fire-et-halvt år mellem hans første og anden scoring for Danmark.
  • To point efter de to første kvalifikationskampe har Danmark præsteret tre gange, alle i VM-sammenhæng. I ingen af de tre tilfælde formåede Danmark at kvalificere sig til slutrunden.
  • Det var ottende landskamp i træk med tyrkisk dommer, hvor Danmark ikke tabte kampen. Med Cüneyt Çakır som dommer hedder Danmarks statistik nu to sejre og to uafgjorte.
  • Danmark har nu spillet uafgjort i de seneste fire landskampe, hvilket ikke er præsteret tidligere. Pudsigt nok med forskelligt resultat i alle fire kampe.