U21-herrelandsholdet fortsætter med at have hjemmebane i Nordjylland, nemlig på Aalborg Stadion. Og det er Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, både glad for og stolt over:

”Aalborg er en by, hvor foreningsliv og elitesport bliver prioriteret meget højt, og derfor er jeg naturligvis meget glad for, at vi fortsætter som hjemmebane for U21-herrelandsholdet og også er vært for en A-landskamp i 2019. Det inspirerer en masse små fodboldspillere, det giver nogle fantastiske oplevelser i Aalborg Stadion, og så profilerer vi samtidig Aalborg som en seriøs og ambitiøs idrætsby både nationalt og internationalt,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Hos Dansk Boldspil-Union er fodbolddirektør Peter Møller også begejstret:

”Både spillerne og staben rundt om U21-herrelandsholdet har altid følt sig hjemme i Aalborg og været glade for opbakningen, rammerne og heldigvis de gode resultater. Derfor er det fantastisk, at Aalborg fortsætter som hjemmebane for Danmarks mest talentfulde spillere og kommende landsholdsstjerner. 
Og at Herrelandsholdet også skal spille en kamp i Aalborg er kun glædeligt, så vores spillere får vist sig frem for vores mange fans rundt om i Danmark. Både DBU og spillerne ønsker nemlig, at Herrelandsholdet er hele Danmarks landshold,” siger Peter Møller. 

Velfærdsalliancen udvides
Den nye aftale mellem DBU og Aalborg Kommune skal i endnu højere grad få aalborgenserne til at bevæge sig og være en del af et fællesskab gennem fodbolden. Aftalen, der er indgået på markedsvilkår, indebærer blandt andet, at skoleprojektet ’11 for Health’, der øger børns sundhed og trivsel, bliver en del af idrætsundervisningen på tre skoler, mens ’Fodbold Fitness’ skal få flere op fra sofaen og ud på grønsværen.

”Fodbold er en af de største folkesportsgrene i Danmark og samler rigtig mange mennesker. Fodbolden kan få mange flere til at bevæge sig og lige så vigtigt: blive en del af et fællesskab. Det er fantastisk, at vi nu sammen med DBU laver projekter, der kan være med til at højne folkesundheden,” siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Og næstformand for DBU og formand for DBU Jylland, Bent Clausen, fortsætter:

”Fodbold er for alle. Alle kan være med. Så ved at bygge videre på det allerede gode samarbejde, kan vi i endnu højere grad være med til at løse nogle af de udfordringer, kommunerne står over for, når det kommer til eksempelvis sundhed og inklusion. Alt sammen med udgangspunkt i klubberne og de mange frivillige, som yder en fantastisk indsats. Med den nye aftale vil endnu flere få glæde og gavn af fodbolden som løftestang,” siger Bent Clausen.

Aalborg Kommune er desuden en del af ’Bevæg dig for livet’, der skal gøre Aalborg Kommune til en mere aktiv kommune ved blandt andet at have foreningsbaserede indsatser på tværs af kommunen, og velfærdsalliancen med DBU er et konkret initiativ for at nå det mål, som Aalborg Kommune, DGI og Danmarks Idrætsforbund har opsat.

AALBORG OG DBU

  • DBU har indgået velfærdsalliancer med 22 af landets kommuner, og aftalen mellem DBU og Aalborg Kommune løber til og med 2021.
  • Aalborg er hjemmebane for Herrelandsholdets venskabskamp mod Luxembourg d. 15. oktober.
  • Den næste U21-Herrelandskamp spilles på Aalborg Stadion den 6 september, når Danmark møder Ungarn i en testkamp forud for EM-kvalifikationskampen mod Rumænien den 10. september. Denne kamp spilles også på Aalborg Stadion.