MENU

Jesper Møller: Vi er på rette kurs. Nu skal vi fastholde fokus

DBU’s formand understregede, at der er styr på økonomien og organisationen. Mange af de fastsatte mål er allerede nået. Derfor er der behov for at kigge fremad

I sin mundtlige beretning på dagens Repræsentantskabsmøde i Herning glædede Jesper Møller sig over den store sportslige succes, som dansk fodbold har opnået på banerne i 2017, og slog fast, at det ikke kun var på banen, det var gået godt. 

De fleste af de fastsatte mål var nået i fællesskab med lokalunionerne og Divisionsforeningen, og der var etableret nogle vigtige langvarige aftaler.

Men der havde også været ærgerlige sager, sagde DBUs formand. Specielt forhandlingerne med Spillerforeningen, der var præget af grundlæggende, principielle diskussioner, skæmmede, og havde krævet involvering af andre af idrættens partner – herunder DIF og UEFA. 

Jesper Møller fastslog, at der var styr på økonomien, investeringerne og organisationen. Han slog fast, at DBU’s bestyrelse har lyttet til ønskerne fra repræsentantskabet og nu er klar med historiske reformer. Derfor mente formanden, at der var behov for at kigge fremad og have fokus på den lange bane og dansk fodbolds fremtid med den Nationale Sportslige Vision, klub- og talentudvikling og Good Governance.

DBU’s formand lagde i sin beretning vægt fodboldens samfundsværdi, som man nu har sat tal på i et decideret samfundsregnskab, og påpegede at værdi primært kom til udtryk i form af de 126.000 frivillige.
Good Governance skal fortsat være et vigtigt styringsværktøj, fastslog Jesper Møller, og pegede på kampen mod doping, homofobi og det internationale arbejde – herunder samarbejdet med blandt andre DIF, Amnesty International og de nordiske forbund.

Fokus er på den lange banen, men der er også en masse mål for det kommende år, som også fremgik af formandens skriftlige beretning:

Log ind