Danmark taber EM-revanche i sidste sekund

Kvindelandsholdet havde set frem til en sand EM-finalerevanche mod Holland. Men med mindre end 10 sekunder tilbage af kampen satte danskerne bolden i eget net, og Holland sikrede sig derved en sejr på 3-2. Du kan se højdepunkterne fra kampen lige her.

Der var ikke meget EM-glans over de portugisiske rammer for Danmarks anden kamp ved årets Algarve Cup. Til gengæld var modstanderen den samme som for et halvt år siden i EM-finalen, hvor Holland vandt 4-2 over Danmark.

Der var derfor lagt op til en vaskeægte revanche for finalen, da de to hold krydsede klinger til aften.

Begge hold stillede op med flere nye og uafprøvede kræfter på banen, og Danmarks startellever bød blandt andet på comeback til Caroline Rask og Karoline Smidt i landsholdstrøjen. De danske spillere kom bedst fra start og kom til flere gode chancer i kampens første minutter. Pernille Harder tog sagen i egen hånd efter 20 minutters spil uden scoringer, og efter en dribletur på midten af banen satte hun tørt bolden ind bag den hollandske keeper til 1-0. Hollænderne kom tilbage efter en halv times spil, mens Frederikke Thøgersen igen bragte Danmark i front før pausen.

Holland valgte sent i anden halvleg at sætte stjernespiller Lieke Martens på banen, og kort tid efter kunne Barcelona-spilleren udligne til 2-2.

Danmarks ønske om avancement for en tabt EM-finale blev knust i aller-sidste sekund før dommerens slutfløjt. En høj bold fra venstresiden ramte uheldigt Simone Boye, og bolden endte i nettet bag Naja Bahrenscheer. Holland vandt kampen 3-2 og beviste endnu en gang, hvorfor de sidder på tronen i Europa.

Du kan se alle højdepunkter fra kampen lige her. Damarks næste kamp ved Algarve Cup spilles på mandag mod Japan. Opgøret kan ses direkte på DBUTV kl. 16.40 dansk tid.