Motionsfodbold gør mænd sundere

Sund, sundere, fodbold! Fodbold har vist sig at være en effektiv og nem træningsform på vejen til et sundere liv. Motionsfodbold giver mænd mulighed for at spille fodbold på en fleksibel måde uden at være bundet til et turneringsprogram, og træningen gør underværker for deres sundhed.

Pulsen er høj, kalorier forbrændes og muskler opbygges. Det er sundt at spille fodbold, og helt uden at lægge mærke til det kan man forebygge livsstilssygdomme ved at spille motionsfodbold blot et par timer om ugen. Der er mange kortvarige hurtige løb, vendinger, hop, accelerationer, tacklinger, driblinger og skud i fodbold, og kombinationen giver en rigtig sund motionsform. Ved motionsfodbold træner man hjertet og de muskler, som er så vigtige for vores sundhed.

Mange mænd elsker spillet på grønsværen, men er stoppet med at være aktive, fordi de er blevet forstyrret af karriere, familie eller en skade. Motionsfodbold for mænd er et fodboldtilbud til voksne mænd, der elsker fodboldspillet og samværet på et hold, men som ikke ønsker at være bundet af at spille turneringskampe hver uge. Det er glæden ved fodboldspillet, samværet og sundheden, der er i fokus.

Forskningsresultaterne er ikke til at tage fejl af

Siden 2003 har 200 forskere fra 20 forskellige lande under ledelse af Professor Peter Krustrup undersøgt, hvilken effekt fodbold har på fysisk form og sundhed. Professor Peter Krustrup, som siden 2016 har været ansat på Syddansk Universitet, har samlet udgivet 125 videnskabelige artikler om fodbold og sundhed, og resultaterne er ikke til at tage fejl af. Fodbold er den bedste kombinationstræning og meget effektiv til forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme.

- Vores forskning har vist, at fodboldtræning er en intens og bredspektret træningsform, der effektivt forbedrer den fysiske form og sundhedstilstand hos deltagere i alle aldre. Derfor er det også opløftende at se, at flere og flere klubber tilbyder motionsfodbold og alternative sundhedsforløb, så vi herigennem får flere mænd til at blive aktive og gøre noget godt for deres sundhed og sociale trivsel, fortæller professor Peter Krustrup.

Motionsfodboldhold kan antage mange forskellige former

På Rudersdal Stadion mødes et hold af kronisk syge mænd hver tirsdag aften til motionsfodboldtræning. Mændene lider af alt lige fra KOL og kræft til hjerteproblemer og livsstilssygdomme, men fodboldtræningen har virkelig gjort underværker for mændene.

- De her mænd kræver en anden form for træning. De har ikke mulighed for at være en del af et almindeligt fodboldhold, men på det her hold har jeg mulighed for at skabe nogle rammer, som de kan spille fodbold under, fortæller holdets træner, Maria Santana.

- Siden vi startede for to år siden, er der sket utroligt meget med mændene, og jeg synes, at det er virkelig imponerende. De møder troligt op hver eneste uge, og jeg kan se en kæmpe forbedring i deres fysik. Da vi startede kunne mange af dem ikke løbe, men nu er det noget helt andet, lyder det fra den begejstrede træner.

I St. Lyngby IF er man gået til kamp imod sofaen og tilbyder de lokale mænd et motionstilbud, som kombinerer fysiske tests med motionsfodboldtræning. Her får helt almindelige mænd mulighed for at få testet deres fysik før og efter et forløb med motionsfodboldtræning, så de selv kan se, hvor meget træningen gavner deres sundhed.

- Det har gennem årene vist sig, at en del mænd gerne vil træne men ikke ønsker at binde sig til at spille kampe, Vores fodboldafdeling har en målsætning om at tilbyde fodboldrelateret træning for flest mulige grupper, og her er motionsfodboldholdet en rigtig god løsning for mange, fortæller Ole Meldgaard Jensen fra St. Lyngby IF.

På Fanø har de succes med et motionsfodboldhold for helt almindelige ældre mænd, som bare gerne vil røre sig, gøre noget godt for deres sundhed og nyde godt af fodboldens sociale fordele. Holdet træner hver tirsdag og torsdag formiddag, og en gang om måneden spiser de frokost sammen og dyrker holdånden og fællesskabet, som også er en vigtig del af motionsfodbolden.

Bevæg dig for livet sætter ekstra stort fokus på voksne motionister

Bevæg dig for livet er en fælles vision mellem DGI og DIF, som har som mål, at 75 % af danskerne skal være aktive i 2025, og at 50 % af danskerne skal være idrætsaktive i en forening. Bevæg dig for livet – Fodbold er et samarbejde imellem DBU og DGI under den overordnede vision, som arbejder for at få flere medlemmer i de danske fodboldklubber. Dette skal blandt andet ske gennem tilbud til nye målgrupper, og her sættes der blandt andet fokus på voksne motionister. Du kan læse meget mere om Bevæg dig for livet – Fodbold her, og du kan også finde kontaktoplysninger på din lokale Bevæg dig for livet-konsulent, som for eksempel kan hjælpe din fodboldklub med at starte et motionsfodboldhold op – det er helt gratis.

Log ind