Fodbolddanmark tog Lyserød Lørdag til sig

Vejrguderne var ikke i deres venlige hjørne, da seks danske fodboldklubber fordelt over hele landet i samarbejde med Bevæg dig for livet – Fodbold afholdte Lyserød Lørdag den 7. oktober. Alligevel fik klubberne samlet en masse penge ind til at støtte brysterne, og hele 68 motionsfodboldhold og en masse lokale ildsjæle havde en skøn dag.

Bevæg dig for livet – Fodbold, som er et samarbejde mellem DIF (DBU) og DGI, gik i lørdags sammen med seks værtsklubber for at støtte kampen mod brystkræft gennem fodbolden. Værtsklubberne dannede rammen om forskellige fodboldturneringer for Fodbold Fitnesshold og motionsfodboldhold, hvor hele 68 hold i alt var tilmeldt. Med et tilmeldingsgebyr på kr. 700,- pr. hold er der alene gennem fodboldturneringerne indsamlet kr. 47.600,-, som går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Værtsklubberne var udvalgt fra forskellige steder i landet, og arrangørerne er enige om, at det var alle anstrengelserne værd.

- Vi valgte at sige ja tak til at lægge baner til, fordi vi synes, det er et godt initiativ at støtte en god sag, og jeg synes, at vi havde et godt stævne trods det noget kedelige vejr, fortæller Maibritt Jepsen fra SUB Ullerslev på Fyn.

At arrangere Lyserød Lørdag har på mange måder været en superfed proces. Det at arrangere et stævne, som støtter en vigtig sag, giver jo et kæmpe drive. Det fedeste ved selve stævnedagen var den gejst, som spillerne udviste, fortæller Trine Høhrmann fra Holsted FB i Sydjylland, og hun suppleres af klubkammeraten Ida Herlev Nielsen:

Folk var bare glade og klar på nogle sjove timer med fodbold, selvom regnen silede ned, og vi stod i mudder til halsen. Det gav et sammenhold og en viljestyrke, at vi vidste, at vi kæmpede for en vigtig sag. Alle var derfor villige til at give en hånd med, så vi følte, at vi skabte en fed stemning i fællesskab.

Fodbold og mange andre initiativer i skøn forening

Det var ikke kun fodboldturneringerne, der var med til at generere penge til indsamlingen til Kræftens Bekæmpelse. De seks værtsklubber landet over havde også igangsat mange andre tiltag i håbet om at kunne samle endnu flere penge ind.

Hos Skovsgård Boldklub i Nordjylland var tilslutningen til fodboldturneringen ikke stor, men det slog ikke arrangørerne ud. De havde planlagt en hel dag i den lyserøde farves tegn og især klovnen Migu, et bankoshow og fællesspisning om aftenen var med til at trække de lokale til, og der blev indsamlet hele kr. 15.000,- på de mange aktiviteter. Klubben solgte lysposer i løbet af dagen og kl. 20.00 blev de tændt, og et lokalt kor sang tre smukke sange, hvilket blev en meget rørende afslutning på dagen.

IF Bytoften og Lyseng Fodbold afviklede stævner i henholdsvis Gladsaxe og Aarhus, og begge klubber havde arrangeret et lotteri for at kunne indsamle endnu flere penge til den gode sag. Bevæg dig for livet-udviklingspuljen støttede klubberne, og gavmilde sponsorer var årsagen til, at der kunne trækkes lod om flotte præmier.

Bevæg Dig For Livet-konsulent, Casper Boe Jensen, var til stede i Sorø Freja, hvor fodboldklubben ligeledes gjorde noget ekstra for den gode sag.

- Det var fantastisk at se, at fodboldklubben virkelig havde taget Lyserød Lørdag til sig. Alle dagens drikkevarer var lyserøde, og deres tre egne hold dukkede op i særligt producerede lyserøde trøjer. Efter stævnet spillede deres Herresenior hold, og sørme om de ikke også dukkede op i lyserøde trøjer. Udover at spille i de lyserøde trøjer og skabe opmærksomhed på den måde, valgte klubben at bortauktionere trøjerne og give hele overskuddet til Lyserød Lørdag, fortæller Casper Boe Jensen.

Der er altså ingen tvivl om, at de seks værtsklubber har gjort alt, hvad de kunne for at samle så mange penge sammen, som overhovedet muligt. I alt har de seks værtsklubber tilsammen indsamlet over kr. 100.000,- som går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Begejstrede deltagere glæder sig over arrangementet

Det var ikke kun arrangørerne, der synes, at dagen var en stor succes. Også mange deltagere udtrykte deres store glæde ved arrangementet.

- Det er bare så godt det her! Vi kommer med både et mande- og et kvindemotionshold, og vi hygger os virkelig. Det giver rigtig meget på den sociale konto, fortæller en regnvåd spiller fra BK Avarta.

Vi er bare så glade for at være med! Som nyopstartet hold giver det sammenhold og bedre relationer mellem os spillere, udtaler en kvindelig Fodbold Fitnessudøver fra Ballerup-Skovlunde Fodbold.

- Vi har været i gang siden 5. september i år, så for os var det noget helt nyt. Stemningen var rigtig god, og det var dejligt at møde andre klubber. Faktisk har vi allerede talt med nogle om at lave en kaffe/kage-turnering engang. Samtidig er vi som hold også kommet tættere på hinanden, så det var en rigtig god oplevelse, fortæller Carina Noer Larsen, tovholder for IF Frem Bjæverskovs Fodbold Fitnesshold.

Bevæg dig for livet sætter fokus på danskernes sundhed

Lyserød Lørdag handler om brysters sundhed. Bevæg dig for livet handler om danskernes sundhed generelt, og derfor passer de to så godt sammen. Bevæg dig for livet er en fælles vision mellem DGI og DIF, som har som mål, at mange flere danskere skal være aktive. Netop derfor arbejder Bevæg dig for livet – Fodbold blandt andet på at få flere voksne motionister ind som aktive fodboldspillere. Dette gøres ved at oprette tilbud til nye målgrupper som for eksempel Fodbold Fitness og Motionsfodbold For Mænd, og det var netop disse hold, der var aktive ved Lyserød Lørdagsstævnerne. Du kan læse mere om Bevæg dig for livet – Fodbold her.

3F Ligaens førerhold ville også være med

Det var ikke kun de glade motionsfodboldspillere, der satte fokus på at støtte brysterne i den forgangne weekend. Også elitespillerne fra 3F Ligaens førerhold, Fortuna Hjørring, havde taget initiativ til en indsamling. Klubben satte søndag alle sejl til for at gøre alt lyserødt og støtte den gode sag, da de mødte Team Odense Q i den bedste danske kvindefodboldrække. Her havde hjemmeholdet skiftet deres sædvanlige klubdragter ud med hvide trøjer med lyserødt tryk, og disse specielt fremstillede trøjer blev bortauktioneret efter kampen. Udover trøjesalget gjorde de mange andre initiativer, at Fortuna Hjørring i søndags fik indsamlet næsten kr. 30.000,-, som også går til Støt Brysterne-kampagnen.

Log ind