MENU

Store Trænerdag: Kom tæt på Vilfort

Kim Vilfort holder et oplæg om talentudvikling på Store Trænerdag 2017, der afholdes på Brøndby Stadion den 25. maj. Du kan komme helt tæt på den tidligere Brøndby- og landsholdsprofil i vores portræt.


Kim Vilfort er på hjemmebane, når han fortæller om talentudvikling på Store Trænerdag. Foto: Alexander Paaske

Den største præstation i dansk fodbolds historie bliver fejret den 6. juni, når 25-års-jubilæet for EM-triumfen i 1992 markeres med en kamp mellem Danmark og Tyskland på Brøndby Stadion. 

Kim Vilfort spillede 470 kampe og scorede 122 mål i den blågule trøje med syv mesterskaber til følge, og vi husker alle, da den dynamiske midtbanespiller med et tørt venstrebenshug via indersiden af stolpen bragte os på 2-0 og sikrede Danmark europamesterskabet. Med de uforglemmelige minder i bagagen bliver jubilæumskampen mod Tyskland ekstra speciel for Vilfort.

“Det er fantastisk at få kampen på Brøndby Stadion, hvor der forhåbentlig kommer mange mennesker og skaber en super stemning. Og så er det selvfølgelig specielt, at det er mod Tyskland, når vi har slået dem i en EM-finale som lillebror mod storebror. Det skal nok blive sjovt,” fortæller Vilfort og drager en parallel til september 1992, hvor Danmark indviede Parken mod Vesttyskland.

“Jeg kan huske, da vi spillede mod Vesttyskland og åbnede parken. Det var også en intens og sjov kamp med masser af tilskuere, selvom vi tabte (1-2).”

Vilfort-oplæg om talentudvikling på Store Trænerdag
 
Da Vilfort lagde støvlerne på hylden i 1998, gik han med en plan om at blive skolelærer, men i stedet blev han tilbudt et arbejde som administrativ leder for Brøndbys ungdomsafdeling. En stilling, han har besiddet lige siden, og hvor han nu er ansvarlig for Brøndby Masterclass. 

På Store Trænerdag den 25. maj holder Kim Vilfort et oplæg om talentudvikling i dansk fodbold, hvor han bl.a. vil komme ind på, hvordan området spiller sammen med elitefodbolden. Du kan stadig nå at melde dig til begivenheden. Det gør du lige her

Du kan læse hele det store portræt af Vilfort på Store Trænerdag i det program, som vi uddeler til alle deltagere.  

Log ind