MENU

Stolt Jens Maae dømmer pokalfinalen

Jens Maae skal for første gang i sin karriere dømme pokalfinalen, når Brøndby og FCK tørner sammen på Kristi Himmelfartsdag i Telia Parken. Den danske dommer er desuden udpeget til at dømme finalen ved U17-EM, som spilles på fredag.For knap et år siden - nemlig den 28. august 2016 - dømte Jens Maae sit første derby, da Brøndby og FCK spillede 1-1 på Brøndby Stadion. Nu skal han endnu en gang dømme en kamp mellem de to store rivaler - denne gang er det dog ikke et derby i Alka Superligaen, men pokalfinalen 2017, Jens Maae skal dømme.

Jens Maae har ifølge DBU’s dommerkonsulent Kim Milton leveret på et højt niveau det seneste år, hvilket har resulteret i, at han i øjeblikket er dommer ved U17-EM. Faktisk har han gjort det så godt ved EM, at han i går fik han den glædelige nyhed, at han er udpeget til at dømme finalen. 

Næste uge byder på endnu en stor kamp for Jens Maae, når han træder han ind på banen til årets pokalfinale sammen med spillerne fra Brøndby og FCK, som skal kæmpe om pokaltitlen 2017.

”Jeg er utrolig stolt af at være udpeget til at dømme årets pokalfinale, og at to af de mest traditionsrige klubber så mødes i den finale, jeg er valgt til at skulle lede, gør ikke glæden mindre. Jeg glæder mig meget til kampen - og ikke mindst til den fantastiske kulisse, jeg forventer, de to holds fans vil skabe i en forhåbentlig prop-fyldt Telia Parken,” lyder det fra en glad og forventningsfuld Jens Maae. 

”Pokalfinalen er uden sammenligning den største enkeltstående kamp, vi har i Danmark. Det er en finale, så det ligger jo implicit, at det er kulminationen på en lang turnering,” siger Jens Maae.

Flere dommere til internationale kampe

To af Jens Maaes kolleger er også netop blevet udpeget til to spændende opgaver. Mads-Kristoffer Kristoffersen er en af de seks dommere, der er udpeget til at dømme U19-EM i Georgien, mens Michael Tykgaard skal dømme klubturneringen Regions Cup i Tyrkiet.

”Vi glæder os over, at vores dommere bliver udpeget til europæiske turneringer. Det viser, at de gør det godt, og det er med til at markere de danske dommere internationalt,” siger DBU’s dommerkonsulent Kim Milton. 

Log ind