Fodbold skal hjælpe børn i udsatte boligområder

775 børn kan i løbet af sommeren se frem til sommerbold på DBU’s Get2 Fodboldskoler. En ny undersøgelse viser, at foreningsidræt hjælper børn i udsatte boligområder.

Det handler om børn, fodbold og fællesskab, når DBU og DIF over sommeren sætter gang i DBU’s Get2 Fodboldskoler, der skal styrke fællesskabet i nogle af Danmarks mest udsatte boligområder. 

For nylig offentliggjorde DIF en undersøgelse, der viser, at foreningsidrætten har store positive effekter på børn i udsatte boligområder. Blandt effekterne er bedre skolegang, højere grad af tryghed, mere livskvalitet og bedre fællesskaber.

”Det glæder mig at høre, at DBU’s Get2 Fodboldskoler er med til at gøre en forskel, og undersøgelsen bekræfter, at fodbold spiller en stor rolle i samfundet. Fodbold skal være for alle, og det er netop det, vi arbejder for med DBU’s Get2 Fodboldskoler,” udtaler DBU’s næstformand Bent Clausen, der samtidig takker arrangørklubberne og de frivillige omkring fodboldskolerne for deres flotte indsats.

I denne uge lægger BK Union i samarbejde med Brønshøj Boldklub græs til den første af de 12 Get2 Fodboldskoler, der finder sted hen over sommeren.

De fleste af DBU’s Get2 Fodboldskoler kan se frem til borgmesterbesøg, hvor målet er at vise det fællesskab, der skabes på fodboldbanen, samt den store betydning det har for børnene at deltage på en fodboldskole.
 
DBU har i 25 år afviklet fodboldskoler i hele landet. I år forventes cirka 27.000 børn at deltage på fodboldskolerne fordelt i 260 værtsklubber.
 
Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF Get2Sport og lokale fodboldklubber for syvende år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.
 
Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret specielt og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser og at inkludere samt fastholde dem i dansk foreningsidræt.

Fakta:

- DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i samarbejde med DIF Get2Sport, som er støttet af Udlændinge- og Integrationsministeriet og Nordea-fonden
- DBU’s Get2 Fodboldskoler ligner i princippet de almindelige DBU Fodboldskoler, men de adskiller sig, idet de er målrettet børn i udsatte boligområder
- DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF Get2Sport, som bidrager med finansiering og rådgivning
- Det er syvende år, DBU gennemfører fodboldskoler for børn i socialt udsatte områder
- DBU’s Get2 Fodboldskoler afvikles i år i Aarhus, Aalborg, København, Taastrup, Esbjerg, Odense, Gladsaxe, Greve, Kolding, Haderslev, Maribo og Aabenraa
- Der forventes cirka 775 deltagere på DBU’s Get2 Fodboldskoler i 2017

Pressekontakt:

Kommunikationsmedarbejder: Eva Hindby evah@dbu.dk
Public Affairs medarbejder: Martin Mogensen mamo@dbu.dk 
Kommunikationsmedarbejder: Mikkel Minor mimp@dbu.dk


Log ind