MENU

U21: Nye modstandere, samme mål

Testmodstanderne ændrer navn under det danske U21-landsholds kommende træningsophold i Dubai, der nu møder kinesiske Henan Jianye F.C med danske Eddi Gomes på holdet samt Usbekistans A-landshold.


Det danske U21-landshold møder Henan Jianye F.C og Usbekistans A-landshold under holdets træningstur til Dubai. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Det danske U21-landshold drager på fredag til Dubai, hvor holdet for alvor starter EM-forberedelserne med en 10 dages træningslejr og to træningskampe.

Oprindeligt skulle de danske talenter have mødt russiske Anzhi FC og FC Krasnodar, men udfordringer for begge hold betyder nu, at de danske EM-drenge i stedet møder kinesiske Henan Jianye F.C den 18. januar kl. 13.00 og Usbekistans A-landshold den 22. januar kl. 16.00.

Og at kampmodstanderne har ændret sig, er ikke noget, som den danske U21-landstræner Niels Frederiksen har noget i mod:

”Det vigtigste for mig er ikke hvem, vi møder, men at vi møder dygtige hold, som kan udfordre os. Samtidig er jeg også glad for, at vi opretholder de oprindelige spilledatoer, da de giver et optimalt trænings- og kampflow på træningslejren. Jeg anser de to hold som to rigtig gode match til vores hold. Henan spiller i den øverste kinesiske række – som er en fodboldliga, der er i en rivende udvikling. Og det faktum, at vi møder Usbekistans A-landshold, gør, at det også bliver en rigtig god fysisk test for os,” lyder det fra Niels Frederiksen, der til den ene af kampene får et kærligt gensyn med en af sine tidligere spillere fra Esbjerg og det danske OL, landshold – nemlig Eddie Gomes, der til dagligt spiller for kinesiske Henan Jianye F.C.

”Ja, det bliver interessant at se ham på sit kinesiske hold, og det er godt at se ham tilbage på banen efter en lang genoptræningsperiode. Som vi så til OL er han en spiller, der er svær at komme uden om, og så bliver det da også sjovt for spillerne at møde hans hold!,” slutter Frederiksen.

Og Eddi Gomes, der allerede er i Dubai med sit kinesiske hold, ser skam også frem til at møde en del af sine tidligere medspillere fra det danske OL-landshold:

”Det bliver da en sjov oplevelse, og jeg forventer også, det bliver en hård kamp. Også fordi jeg ikke har lyst til at tabe til drengene, og jeg tror bestemt heller ikke, de har lyst til at tabe til os. Men jeg glæder mig bare mest af alt til at se drengene,” siger Eddi Gomes fra Dubai.

Det danske kampprogram:

18 januar klokken 13.00: Danmark – Henan Jianye F.C(Kina)

22 januar klokken 16.00: Danmark – Usbekistans A landshold.

 

Begge kampe bliver spillet på The Sevens Stadium.

Se truppen her
Se U21-landsholdets program her

Log ind