MENU

Pigerne mod drengene i Tilst

Det danske U17-landshold tester formen mod Lysengs U15-drengehold på torsdag på kunsgræsbanen ved Tilst. Du kan komme med til et vaskeægte pigerne-mod-drengene-opgør helt gratis.


Det danske U17-landshold til samling i november. Foto: DBUNår man er pigelandsholdsholdsspiller, kan det nogen gange være svært at få testet niveauet i træningskampe mod værdige modstandere inden for Danmarks grænser.

Derfor har landstræner Lene Terp nu sat sit U17-landshold i stævne mod Lysengs U15-drengehold. Der venter altså landsholdspigerne et vaskeægte drengene-mod-pigerne-opgør som dengang i skolegården – dog på topplan denne gang.

Det er dog langt fra første gang, at landsholdsspillerne står over for det modsatte køn på fodboldbanen. Flere af pigerne på U17-holdet har tidligere spillet og trænet med drenge, når de skulle udfordres på fysikken og teknikken i deres barndomsklubber.

Èn af dem er Signe Hansen Baastrup, der til daglig spiller i Team Viborg. Hun har trænet med drengene hele sit liv indtil hun var 13-14 år, og træner i dag også med drengeholdet i Silkeborg. Hun har derfor masser af erfaring med at stå over for drengene – og de fordomme, der engang i mellem kan være:

”Oftest når man træner med drenge, har de ingen respekt for én i starten, De afleverer ikke bolden og tror, at de er meget bedre… Indtil man så har driblet dem alle eller lavet en lækker detalje. Så plejer deres opfattelse at vende 180 grader.” fortæller Signe.

Holdkammeraten Emma Strøm Snerle, der til daglig spiller i Fortuna Hjørring, har også prøvet at blive undervurderet af de drenge, hun spillede sammen med.

”Mens jeg spillede sammen med drengene, har jeg oplevet at når vi fx kom ud til kamp og varmede op og skulle sige god kamp, så var der mange af drengene som grinte og pegede og sagde "haha de har en pige med". Men det sjove var, at når kampen var ovre, grinte de ikke mere når man var lige så god eller mange gange bedre end dem,” siger Emma.

Skal vi ikke lige aftale, at drengene fra Lyseng ikke skal have noget at grine af på torsdag, når U17-landsholdet kommer på besøg i Jylland? Kampen spilles på DBU Jyllands kunstgræsbane i Tilst kl. 17.30, og der er fri entré.

Kan du ikke komme forbi Århus-egnen, kan du følge kampen på Facebooksiden ”Pigelandsholdene”. 

Log ind