MENU

Kvindeelitefodbold rykker tættere sammen

For første gang i historien var alle landets kvindeeliteklubber i weekenden samlet til ”Stormøde”. Det store fremmøde skal bruges til i fællesskab at udvikle dansk kvindefodbold, så klubberne og landsholdet i samarbejde kan opnå de ambitiøse mål, der er sat i Vision 2020.


DBU's formand Jesper Møller byder velkommen til stormødet. Foto: DBU


Under tesen om at ”løfte i flok” mødtes alle kvindeeliteklubber i Danmark i weekenden for at sikre et øget fokus på udviklingen af elitefodbolden landet over. 

Det var første gang nogensinde, at alle klubber fra U18 DM, 1. division og 3F Ligaen var samlet under samme tag. Langt de fleste klubber havde fremmøde af både sportslige og de ledelsesmæssigt ansvarlige personer, og derfor var der rig mulighed for klubberne til at diskutere udvikling af sporten og vidensdele på tværs af både niveau og landsdele. 

Klubberne blev ved mødet samtidig præsenteret for 2020-planen, som af DBU, Kvindedivisionsforeningen og klubberne er udviklet for at sætte konkrete målsætninger og handlinger op for dansk kvindeelitefodbold. Ligeledes gav A-landstræner Nils Nielsen deltagerne et inspirerende indblik i holdets vej mod og forberedelser op til EM i Holland i juli.

Ifølge Steen Klingenberg, der er projektleder for Vision 2020, er klubbernes engagement i og viden om planen essentiel for at opnå DBU´s store mål for kvindefodbolden. 

”Hvis Danmarks A-landshold i fremtiden skal kunne kvalificere sig til samtlige slutrunder, og vi kontinuerligt skal have to klubhold med i Champions League-turneringen og minimum hvert 2. år have mindst et hold med i kvartfinalen af selvsamme turnering, så er det absolut nødvenligt, at alle eliteklubber arbejder tæt sammen for at opnå disse ambitiøse mål - og dette starter med, at vi mødes, og alle involverede kender til indholdet af strategierne og deres rolle heri, hvilket skete forleden med kæmpe opbakning og engagement,” siger Steen Klingenberg. 

Videreudvikling af 1. division et vigtig næste skridt  

Det fortsatte arbejde med dansk kvindeelitefodbold skal desuden fokusere på at sikre, at niveauet i 1. division i højere grad kommer til at nærme sig 3F Ligaen, ligesom 1. division i endnu højere grad skal udvikle sine fodboldmiljøer, så den stadigt voksende mængde af dygtige og ambitiøse piger kan tilbydes både at træne og spille på et niveau, som kan forberede dem til 3F Ligaen og landsholdene. En arbejdsgruppe skal fremover udarbejde en konkret plan for et højere nationalt niveau for landets næstbedste række.  Lignende udvikling ses i andre sammenlignelige europæiske lande. 

”Med en 15. plads på verdensranglisten er Danmark stadig bagud i forhold til f.eks. Tyskland og Sverige, men også ”nye” lande som England, Holland og Spanien satser i disse år hårdt på kvindefodbold. Hvis vi alle står sammen og kæmper hårdt for sagen, så er det muligt at holde trit med de bedste europæiske lande, hvilket det kommende EM i Holland senere på året forhåbentlig vil kunne bekræfte”, siger Steen Klingenberg.

Til stormødet blev det desuden besluttet, at DM-klubberne også fremover skal mødes en gang årligt for at sparre, erfaringsudveksle og sikre den fortsatte udvikling af dansk kvindeelitefodbold.  

Log ind