MENU

Gamle mænd med guld om halsen

Projektet FC Prostata har til aften vundet Danskernes Idrætspris ved DR´s årlige sportsshow. Projektet faciliterer fodboldtræning til ældre mænd med prostatakræft, og har fantastiske forskningsresultater bag sig.


FC Prostata-træning på banen. Foto: SDUDet var en stolt træner/deltager, der på vegne af hele FC Prostata-projektet her til aften modtog Danskernes Idrætspris ved DR´s mægtige sportsshow. Projektet er lykkedes med en drivkraft fra forskere fra Rigshospitalet og Syddansk Universitet i samarbejde med TrygFonden og DBU's lokalklubber som et forskningsbaseret træningsforløb for ældre mænd med prostata-kræft.

Fodboldtræningen som en del af efterbehandlingen for prostatakræft findes nu i flere klubber landet over. Anders Munk, der er deltager på FC Prostata-holdet i IF Lyseng, modtog prisen på vegne af hele projektet, og det var et stolt øjeblik på scenen:

"Det er ganske overvældende det her. Det kan gøre ondt, når man får en diagnose, som ændrer livet. Derfor vil jeg gerne takke projektinitiativet, professorer og sygeplejersker. Og en særlig tak til vore familier og trænere, som har sørget for, at vi to gange om ugen kunne føle os som drenge igen," fortalte Anders Munk fra scenen i MCH Arena i Herning. 

FC Prostata blev indstillet til prisen, og modtog 43% af de regionale stemmer i hovedstadsområdet, og gik derved videre til den landsdækkende finale til DR´s sportsshow. Med prisen følger 100.000 kr. 

Du kan læse mere om FC Prostata lige her og se en video med de skønne mænd fra FC Prostata-holdet i Trygfondens video lige her

Log ind