Et unikt samarbejde mellem foreningslivet og sundhedsforskningen vandt Danskernes Idrætspris 2016.

Forskere fra Rigshospitalet har slået sig sammen med lokale fodboldklubber, og lavet fodboldtræning for ældre mænd, der har haft prostatakræft. Et projekt, der nu er godt i gang med at blive spredt over hele Danmark samt i rehabiliteringen efter andre sygdomsforløb.

Anders Munk, der er deltager på FC Prostata-holdet i IF Lyseng, modtog prisen på vegne af hele projektet, og det var et stolt øjeblik på scenen:

"Det er ganske overvældende det her. Det kan gøre ondt, når man får en diagnose, som ændrer livet. Derfor vil jeg gerne takke projektinitiativet, professorer og sygeplejersker. Og en særlig tak til vore familier og trænere, som har sørget for, at vi to gange om ugen kunne føle os som drenge igen," fortalte Anders Munk fra scenen under DR’s store gallashow i Herning. 

Når FC Prostata endte med at få prisen, skyldes det i høj grad de muligheder, der ligger i projektet.

”FC Prostata er et særdeles interessant initiativ fordi, der her er tale om et banebrydende samarbejde mellem forskningsinstitutioner, foreningsidrætten, hospitaler og patientforeninger. Initiativet har fokus på idrættens sundhedsskabende værdi og har haft succes med at fastholde mænd i foreningsidrætten. På den måde kan FC Prostata stå som en bæredygtig model for udbredelsen af foreningsbaseret tilbud om fysisk aktivitet i kræftrehabilitering,” sagde Mads Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund i begrundelsen for, at netop FC Prostata skulle løbe med æren og de 100.000 kr. der følger med.