MENU

DBU-formand er skeptisk over for VM-udvidelse

En mulig udvidelse af VM-slutrunden til 40 eller 48 deltagere er ikke umiddelbart en god idé, mener DBU’s formand, Jesper Møller, og landstræner Åge Hareide.

FIFA Council mødes i disse dage for blandt andet at diskutere en mulig VM-udvidelse til 40 eller 48 hold. Lørdag aften modtog DBU’s formand, Jesper Møller, en orienteringsmail fra UEFA, hvor det europæiske fodboldforbund redegjorde for en skepsis for den mulige udvidelse. 
 
UEFA’s bekymring vækker forståelse fra Jesper Møller:
 
”Helt grundlæggende, synes jeg, det er bekymrende, at en beslutning af denne størrelse bliver truffet så hurtigt. En turnering med 40 eller 48 nationer stiller væsentligt større krav til værtslandene og infrastrukturen, så spørgsmålet er, om det ekskluderer for mange fra at komme i betragtning, og samtidig er ingen interesseret i, at der bliver bygget store stadions, som ligger hen som ubrugte paladser efterfølgende,” siger DBU’s formand, der har forståelse for af FIFA’s formand, Gianni Infantino, presser på:
 
”Infantino gik jo til valg på en VM-udvidelse, så jeg har selvfølgelig respekt for, at han nu arbejder for at få gennemført udvidelsen, men jeg synes, det er vigtigt, at beslutningen bliver truffet på så oplyst et grundlag som muligt, så man husker at tage de nødvendige hensyn både til spillere, klubber og forbund. Det er jeg bekymret for, ikke er tilfældet her,” siger Jesper Møller. 
 
Landstræner Åge Hareide er heller ikke umiddelbart fortaler for en VM-udvidelse:
 
”Jeg synes ikke, at udvidelse af sommerens EM-slutrunde rent sportsligt var en entydig succes. Det er korrekt, at en del af de mindre lande havde succes med at forsvare sig, men jeg mener, at man i stedet for bør kigge mere på, hvordan man kan skabe en turneringsstruktur, hvor man belønner sejre i højere grad, end at udvide til endnu flere lande. Flere hold kan risikere at give flere ligegyldige kampe, og det tror jeg ikke er gavnligt for en VM-slutrunde,” siger den danske landstræner.
 
Den mulige VM-udvidelse vil blev diskuteret tirsdag den 10. januar. Det er dog muligt, at beslutningen om en udvidelse og den efterfølgende fordeling af pladserne blandt FIFA’s seks konføderationer først bliver besluttet på et senere tidspunkt. 


Log ind