Dommeraftale skal sikre flere rutinerede fløjt

Ny aftale skal gøre det endnu mere attraktivt at dømme i de bedste danske kvinde-rækker for både mandlige og kvindelige dommere. Samtidig er det målet at motivere flere kvindelige dommere til en elitekarriere i den sorte uniform.

2016_Frida_Mia_dommernyhed_500

Frida MIa Klarlund er én af de kvindelige topdommere i Danmark. Foto: Fodboldbilleder.dk


Der skal fremover arbejdes mere målrettet for at sikre en kontinuerlig høj kvalitet blandt dommertrioerne, der står i spidsen for kampene i Kvindeligaen og 1. division. Derfor reguleres vilkårene for dommerne i en ny to-årig aftale mellem Kvindedivisionsforeningen, Danske Fodbolddommere (DFU) og DBU.

For de danske topklubber er det helt afgørende, at kampene dømmes af dommere, der både er fagligt kompetente og topmotiverede for opgaven – uanset køn, understreger Jesper Raabo fra Kvindedivisionsforeningens bestyrelse.

”Eliteklubberne vil naturligvis gerne medvirke til, at vi kan udvikle så mange kvindelige elitedommere som muligt. Men for os er det væsentligt, at vi også kan motivere flere mandlige elitedommere til at fløjte i specielt Kvindeligaen, og via den ny aftale øger vi honoraret til de mandlige dommere, der indplaceres til at dømme i Kvindeligaen og vil prioritere det,” fortæller Jesper Raabo.

DBU, der står for at påsætte dommere til landets bedste kvindeturneringer, har længe arbejdet for, at så mange kampe som muligt ledes af dygtige kvindelige dommere – akkurat som det foregår i både UEFA- og FIFA-regi.

Derfor skal aftalen også være med til målrettet at sikre flere kvindelige dommere i dansk og international fodbold, fortæller Kim Milton, der er ansvarlig for dommerkoordination i DBU

”Hvis Danmark skal kunne stille tilstrækkeligt mange dygtige kvindelige dommere til opgaver i UEFA- og FIFA-regi, skal vi selv uddanne dem via kampe i Kvindeligaen og 1. division. Men vi har simpelthen ikke nok højt rangerede kvindelige dommere i Danmark, og det vil både DBU og DFU at gøre noget ved. Den nye aftale skal gøre det mere attraktivt for kvindelige dommere at rangere sig til at kunne dømme i de højere ligaer også,” fortæller Kim Milton.

Den nye dommeraftale for de bedste kvindelige rækker sikrer nu dommerne indeholder en pulje til blandt andet fysioterapi og repræsentationstøj til internationale opgaver for de kvindelige dommere.

Der er lige nu fem kvindelige dommere i Danmark, der er rangeret højt nok til at dømme topkampe i Kvindeligaen og Kvindepokalen:

Betina Engelbrecht
Frida Mia Klarlund Nielsen 
Frederikke Søkjær 
Sidsel Fabricius Rasmussen 
Tinna H. Christensen 


Log ind