Høje Taastrup får nydanske piger på banen

57 procent af piger, hvis forældre er født uden for Europa, dyrker ifølge en undersøgelse foretaget af Idrættens Analyseinstitut hverken motion eller sport. En udfordring som de i Høje Taastrup Idrætsforening har en løsning på.



En ny rapport viser, at børn, hvis forældre er født uden for Europa, ikke dyrker nær så meget sport som resten af børnene i Danmark. Blot 43 procent af pigerne med forældre, der er født uden for Europa, dyrker motion eller sport, mens 84 procent af pigerne, hvor begge forældre er født i Danmark, er idrætsaktive.

I Høje Taastrup Idrætsforening har de ikke samme problemstilling. De lægger stor vægt på at få piger med anden etnisk herkomst end dansk til at snøre fodboldstøvlerne. Det sker blandt andet via de mange kvindelige ledere og frivillig, de har, men også igennem besøg hos forældrene, hvor de fortæller, hvad foreningslivet går ud på. 

”Det jeg altid gør, er, at jeg tager med pigerne hjem og får fortalt forældrene, hvem vi er, og hvad vi gør, og at de skal føle sig helt tryg ved at sende deres datter til mig,” fortæller ungdomsformanden i HTI, Ilknur Kekec.

Se historien om, hvordan 16-årige Zilan kom til at spille fodbold med sine nye venner i toppen af artiklen.

Du kan læse Idrættens Analyseinstituts undersøgelse her.

Vil du læse flere gode historier om, hvordan fodbold kan bruges til at inddrage flygtninge i det danske samfund, skal du trykke her.


Log ind