Fælles landsholdstur på plads

De gode erfaringer fra sidste års vintertur betyder, at DBU i januar for andet år i træk tager på en fælles træningstur for U16-U19-landsholdene, samt kvindelandsholdet – denne gang til Cypern.



Det danske U17-landshold spiller to træningskampe, når holdet sammen med U16 og U19-landsholdet samt kvindelandsholdet i januar tager til Cypern på en fælles træningstur. Foto: www.dbu.dk


Mens U21-landsholdet i januar tager til Dubai for at forberede sig mod EM, hedder rejsemålet Cypern for fire andre af DBU’s landshold.

Det er andet år i træk, at DBU arrangerer en fælles træningstur for udvalgte landshold – sidste år var hele fem landshold i Tyrkiet, mens det i år drejer sig om U16-, U17-, U19- samt kvindelandsholdet. De gode erfaringer fra seneste tur er også baggrunden for, at man endnu en gang arrangerer en lignende tur, siger DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg:

”Vi så på seneste fælles vintertur, hvor meget både spillere og trænere fik ud af at kunne følge hinanden tæt på tværs af vores ungdomslandshold, når det gælder både træningspas og kampe. Men det at være samme sted og bo tæt på hinanden giver også en masse fordele uden for banen, hvor vores landstrænere, talenttrænere og hele staben omkring de forskellige landshold har en unik mulighed for vidensdeling og sparring. Det er i den grad talentudvikling og udviklende for både trænere og spillere,” siger Flemming Berg, hvis opgave på træningsturen bliver at følge alle de danske landshold på tætteste hold.

Også U16- og U18-landstræner, Claus Nørgaard, er glad for muligheden for at være samlet på tværs af landsholdene:

”For mig handler det både om en fantastisk mulighed for at kunne arbejde mere detaljeret med mit eget hold under nogle bedre træningsrammer end en kunstbane i Danmark. Men derudover er det et stort plus i vores talentudvikling – at både vi trænere og spillere kan gøre brug af hinandens kompetencer og benytte muligheden til at skabe endnu tættere relationer til fordel for det fremadrettede samarbejde,” siger Claus Nørgaard.

Han suppleres af kvindelandstræner Nils Nielsen, der også er begejstret for muligheden for at kunne samle holdet og træne i plusgrader og på græsbaner i den vigtige forberedelse frem mod sommerens EM-slutrunde i Holland:

”Vinterturen giver os endnu en gang optimale forhold for at kunne få trænet en hel masse med vores spillestil. I Kina havde vi mulighed for at se nogle spillere, der ikke har spillet i kvalifikationen. Og til januar kan vi arbejde videre med alle spillerne i forhold til, hvad vi gerne vil træningsmæssigt – og det er noget af dét, vi normalt ikke har så meget tid til. Så det er en enormt vigtig del af vores EM-forberedelse,” siger Nils Nielsen, der ligeledes ser frem til at være afsted med andre af DBU’s landshold:

 

”Det giver en mulighed for at hente inspiration og sparre med de trænere, der er der. Jeg synes, det er rigtig godt, at vi for andet år i træk har mulighed for at tage af sted med så mange hold. Og det er ligegyldigt om det er det ene eller andet køn, for trænerne er stadig kollegaer, og det er stadig et boost, vi får ved at være sammen,” slutter kvindelandstræner Nils Nielsen, der inden træningsturen møder Belgien den 28. november.

Alle landshold vil spille to træningskampe på Cypern, dog får U19-landsholdet tre kampe. Modstandere og datoer er under udarbejdelse.

Tidsplan for træningstur

U16-U17 15. januar – 22. januar
U19 (udvidet med U18 spillere) og kvindelandsholdet 16. januar – 23. januar

Log ind