Styregruppe skal forberede EURO2020

Når fire EM-kampe afholdes i Danmark i 2020 skal der være fodboldfest i hele landet. Ole Jacobsen fra DBU’s bestyrelse blev i weekenden udpeget som formand for EM2020 styregruppen.


Ole Jacobsen overrækker Brøndby medaljer efter Superligaens afslutning i sommeren 2015. Foto: www.fodboldbilleder.dk 


Når der om fire år skal afholdes EM-slutrunde, skal fire af kampene spilles i Parken i København.
 
Det er dog afgørende, at hele Danmark bliver en del af fodboldfesten, så både fans og spillere, klubber og kommuner fra hele landet bliver aktiveret og er med til at fejre fodbolden i ugerne omkring EM 2020. 
 
Det mener DBU’s bestyrelse, der lørdag nedsatte en styregruppe, der allerede nu skal gå i gang med at forberede, hvordan opgaven skal løftes og holdet omkring slutrunden skal sammensættes.
 
Styregruppen har indtil videre kun fået en formand, der skal samle resten af gruppen. Formand er Ole Jacobsen, der er formand for DBU Sjælland og medlem af DBU’s bestyrelse. Han glæder sig til arbejdet 
 
”Når man se billeder fra EM-slutrunden i Frankrig i disse dage kan man tydeligt se, hvor fantastisk stor en sportsbegivenhed EM-slutrunder er. Det skaber et fantastisk samlingspunkt, men det er også en kæmpeopgave, som vi ved, at vi skal tage seriøst fra dag 1. Jeg er fantastisk glad for at skulle stå i spidsen for projekter,” fortæller Ole Jacobsen, der vil arbejde for, at hele Danmark bliver en del af EM-festen. 
 
”Vores bud på EM-slutrunden var bundet op på en ambition om at gøre det til en slutrunde for hele Danmark, og ikke kun for hovedstaden. Det ved jeg at UEFA var begejstret for, og nu skal vi have planlagt hvordan ambitionen bliver til virkelighed i 2020. Vi tager nu de første skridt på en lang rejse, hvor en af de første opgaver bliver at få ansat en administrativ chef for EM-slutrunden i Danmark. Det regner jeg med, at vi har på plads til efteråret” fortæller Ole Jacobsen.
 
Mere om EM-slutrunden i 2020:
 
UEFA's eksekutiv komite besluttede 6. december 2012, at slutrunden i 2020 skal i 13 forskellige europæiske lande som en markering af 60-året for den første EM-slutrunde, som blev spillet i Frankrig i 1960.
 
København blev i september 2014 udpeget som vært for tre gruppespilskampe og en ottendedelsfinale, som alle skal spilles i Telia Parken.
 
De øvrige 12 værtsbyer er: 
 
Finale, Semifinale: London 
 
Kvartfinaler: München, Baku, Rom, St. Petersborg 
 
1/8-delsfinaler og gruppekampe: Bukarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Bruxelles, Glasgow

Log ind