Danmark sprudlede i storsejr over Nigeria

OL-FORBEREDELSE: Danmark vandt med masser af underholdende angrebsspil sikkert 6-2 over Nigeria i den anden OL-testkamp og sætter sig dermed i førersædet i OL-forberedelsesturneringen i Korea

Se alle målenen fra dagens kamp herover. Video: DBU

Danmark mødte lørdag formiddag dansk tid Nigeria i holdets anden OL-test under træningsturneringen i Korea. En kamp, der på forhånd var vurderet af både spillere og træner til at være et direkte opgør mellem Nigerias fysik og danskernes teknik.

Og det blev en af de aftener, hvor Danmark ikke kun havde de berømte marginaler med sig, men også havde også kynismen og modet til at spille flot fodbold og vise stor effektivitet foran mål, når chancen bød sig. 6-2 blev resultatet i en kamp, hvor Danmark i starten af kampen havde det svært mod den nigerianske fysik, men efterhånden fandt opskriften – og så var der kun en vej frem på Goyang Stadium.

Landstræner Niels Frederiksen havde forud for turen til Korea sagt, at det vigtigste med turen var at se alle spillere an – både på træningsbanen og i kamp. Derfor var eneste genganger i den danske start 11’er i den 21-mand store trup den dobbelte målscorer fra første kamp, Nicolai Brock-Madsen.

En fin dansk start med gode gennemspilninger – også Nigeria viser dog sin styrke og har ad flere omgange held til at spille sig i gennem den danske midtbane.

I 7. minut får danskerne dog en gylden chance for at komme noget bedre fra start end sidst, da Danmark får tildelt et straffespark for hånd på bolden efter et indlæg af Patrick Da Silva. Der dømmes dog omspark – og desværre for Frederiksens trupper redder Daniel Shinkut i det nigerianske mål.

Ærgerligt, fordi det er Nigeria, der efterfølgende presser på og skaber masser af trafik foran det danske mål – et nigeriansk hjørne er efter 12 minutter tæt på at give nigeriansk føring men over mål. Kun nigeriansk uskarphed er årsagen til, at der stadig står 0-0 efter 25 minutter.

Men stik mod spillet er det Danmark, der først kommer foran på et sjældent angreb i de første 20 minutter. Frederik Holst med sidste danske fod på bolden – en scoring, der dog blev noteret som et nigeriansk selvmål. 1-0 med lidt over et kvarter igen af første halvleg.

Danskerne kommer mere med – især når det lykkedes de danske spillere at sætte tempo og spille bolden hurtigt frem i stedet for det fysiske duelspil. Og det er da også på et af disse angreb, at Danmark kommer på tavlen igen, denne gang er det os selv der scorer. Emil Larsen på pletten og sikkert sat ind. Og med 10 minutter igen bliver det til 3-0 – igen Emil Larsen, og Danmark synes at have fundet en opskrift på at spille sig ud af det nigerianske pres og være effektive, når det gælder.

Nigeria presser i 2. halvleg på for en reducering, men de danske spillere formår effektivt at spille sig ud af presset, noget af det landstræner Niels Frederiksen har haft stor fokus på i forberedelserne.

Og 10 minutter inde i 2. halvleg bliver det til endnu et mål og endnu engang Emil Larsen, der viser kynisme i afslutningerne og bringer Danmark på 4-0.

Kort efter går det tredobbelte målscorer ud. Men så er det godt at en anden kan tage over hvor Columbus Crew spilleren efterlod – Patrick Da Silva gør det således til 5-0 til Danmark med 25 minutter igen.

Og åbenbart vil flere danske spillere have deres navn på tavlen. Emiliano Marcondes får æren, da han med et elegant hovedstød ’lobber’ bolden over Nigerias keeper, der kun lige får en hånd på. 6-0 står der med et kvarter igen. Flot, flot dansk spil i anden halvleg!

Derfor er det også ærgerligt, at det lykkedes Nigeria at score to mål i de sidste fem minutter af kampen - unødvendige scoringer begge sat ind af Nigerias nr. 11. Taiwo. Det sker efter en periode, hvor danskerne slækker på presset og lukker Nigeria ind i kampen igen.

En skidt afslutning på en kamp, der ellers stod for igen masser af flotte mål, modigt og underholdende dansk spil og ikke mindst mange spillere, der viste landstræneren, at de er klar til at kæmpe for en OL-plads.