Store fodboldoplevelser på vej til Horsens

Horsens går store fodboldoplevelser i møde fra sommeren 2016, når Superliga-bolden igen triller på CASA Arena, og A-landsholdet møder Lichtenstein den 31. august. Men endnu flere begivenheder er på vej mod Horsens som resultat af en større aftale mellem Horsens Kommune og DBU.

Foto: fodboldbilleder.dk


De østjyske fodboldfans bliver forkælet de kommende år. Ikke nok med, at AC Horsens har spillet sig tilbage i Alka Superligaen, og CASA Arena derfor atter skal huse de bedste spillere i den danske liga, så kommer A-landsholdet også på besøg.Sidstnævnte er et resultat af en aftale, som er indgået mellem DBU og Horsens kommune. Formålet er at glæde endnu flere fodboldfans med store fodboldoplevelser, men også at styrke samspillet mellem de lokale fodboldklubber og kommunen i en såkaldt velfærdsalliance.

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, ser frem til det nye samarbejde.

”Det er rigtig godt, at vi nu får lavet et flerårigt samarbejde med DBU. Vi har i flere år forsøgt at få en A-landskamp til Horsens, og det er nu lykkedes. Samtidig får vi både et award-show og et repræsentantskabsmøde til byen, hvilket passer perfekt ind i vores brandingstrategi af Horsens som oplevelsesby og møde- og konferenceby. Og endelig er velfærdsalliancen, hvis mål er at bruge fodbolden som løftestang til at tage et større samfundsmæssigt ansvar, en interessant nyskabelse, som vi glæder os til at være med til at afprøve”, siger Peter Sørensen.

I DBU er man også glade for partnerskabet, som sætter fokus på ambitionen om at komme tættere fans og borgere i Danmark. Foruden store fodboldbegivenheder, handler den fireårige aftale også om, at fodbolden, de frivillige og fodboldklubberne skal være med til at udvikle og gavne lokalsamfundet i Horsens Kommune.

”Fodbold kan være med til at understøtte kommunernes indsats i samfundet – både i forhold til sundhed, integration, inklusion og arbejdet med den nye skolereform. Derfor er det fantastisk, at en stor kommune som Horsens og DBU nu har formaliset samarbejdet, så vi i fællesskabs kan udbrede forskellige fodboldaktiviteter til glæde og gavn for flere,” udtaler DBU’s formand Jesper Møller.

Aftalen er kommet i stand efter, at DBU’s formand Jesper Møller besøgte Horsens på sin tur rundt til alle landets kommuner for at fortælle om, hvordan fodbolden kan være med til at løse samfundsudfordringer.Dermed er partnerskabet mellem DBU og Horsens Kommune med til at realisere DBU’s vision ’En Del af Noget Større’, hvor ønsket er at vise aktiviteter frem for at komme tættere på fans, borgere, klubber og medlemmer.

Aftalen omfatter følgende events i perioden 2016-2020:

  • Afvikling af en herre A-venskabskampe i perioden
  • Afholdelse af et DBU’s Repræsentantskabsmøde i perioden
  • Afholdelse af Dansk Fodbold Award i perioden
  • Afvikling af fire DBU Tour Events i perioden

Log ind