Oliver rejste jorden rundt for fodboldskolen

De fleste børn kan hoppe på cyklen for at nå til fodboldklubben i tide, til DBU´s Fodboldskole bliver sparket i gang. For Oliver Lok krævede det en flyrejse på 9.000 kilometer. Men så fik han til gengæld også en fantastisk oplevelse – og endda en ekstra overraskelse med hjem i kufferten.

Oliver Loks mor er til daglig ikke vant til græspletter og totter af de grønne strå, når hendes søn kommer hjem fra fodboldtræningen. Olivers ugentlige træninger foregår nemlig på et beton-underlag. Det er helt normalt i Hong Kong, hvor Oliver til daglig bor sammen med sin familie.

Derfor var det også en helt særlig oplevelse, der ventede Oliver på 11 år på DBU´s Fodboldskole i Brenderup i uge 27. Her var det hårde, grå underlag pludselig skiftet ud med et blødere, grønt underlag – og så måtte Olivers mor, Lene Lok, afsted til en sportstøjsbutik:

”Oliver har fået helt nye græsstøvler, så de passer til det nye underlag. Og så har han for første gang i mange år oplevet at spille sammen med drenge, som ligner ham – det har været en oplevelse i sig selv og har givet ham masser af selvtillid, fortæller Lene Lok.

Den lille familie har boet på den anden side af kloden siden 1999, men købte for ti år siden et sommerhus ved Branderup på Fyn, så de ind i mellem kunne vende tilbage til det danske ophav. De seneste år har Oliver haft et stort ønske om at komme på fodboldskole i den lokale klub, men først i år har det kunne passe ind i familiens ferieplaner. Og det var længe ventet, fortæller Lene Lok.

”Den første dag på fodboldskolen var lige som at se de danske køer komme på græs! Oliver var så energisk og glad hele ugen, og fodboldskolen i Brenderup har været fantastisk. De er ligesom en lille familie – og Oliver har passet lige ind,” fortæller Lene Lok.

Inden længe går turen tilbage til hjemstavnen på det asiatiske kontinent, men baggagen bliver en smule tungere at transportere i denne omgang. DBU´s Fodboldskole i Brenderup var nemlig lige så vilde med Oliver, som Oliver var med dem, så de har givet ham en helt særlig æresspris for sin entusiasme på årets fodboldskole. Men prisen er ikke sådan lige til at pakke i kufferten.

Her kan du se billedet af Olivers æresspris fra Brenderup IF – i et forsøg på at gøre den mere rejsevenlig.

Oliver_Lok_4_Lene_Lok Oliver_Lok_3_Lene_Lok
fotos: Lene Lok

Kæmpe-bolden som har stået på fodboldskolen i Brenderup, skal hele vejen med hjem til Olivers klub, Pacific Asia i Hong Kong.

”Oliver er simpelthen så stolt, at vi tager den med hjem. Så snart det er lykkedes os at få luften helt ud af den,” fortæller Lene Lok.

Brenderup IF må hellere holde en plads til æresmedlem Oliver til næste år – for der er ingen tvivl, når man spørger Oliver, om næste års sommerferie også skal tilbringes i ført de nyindkøbte græsstøvler:

”Jeg er så klar,” siger Oliver!

Du kan læse meget mere om DBU´s Fodboldskoler lige her. 

Log ind