Fodboldskoletræner holder sommerferie på grønsværen

Steffen Henriksen har afsat en hel måned af sin sommerferie til at være fodboldskoletræner for nordjyske børn. Mød Danmarks nok mest dedikerede fodboldskoletræner, og hør ham fortælle, hvad der driver værket.

Steffen_Henriksen_500
Steffen Henriksen i sin vante uniform. Foto: Privatfoto

Steffen Henriksens tøjskab bugner efterhånden af det velkendte blå trænertøj. Den 28-årige pædagog har nemlig påtaget sig ansvaret som træner på flere af DBU´s Fodboldskoler end de fleste andre kan prale med.

I år står han i spidsen for fire hold i fire forskellige klubber fordelt over det meste af Nordjylland. Og det er endda en ”let” sommer for Steffen Henriksen, der tidligere har været oppe på fem ugers fodboldskoler på den samme sommer.

I alt har Steffen mellem 25 og 30 uger som fodboldskoletræner bag sig siden han første gang meldte sig under fanen i 2007, så det er en solid erfaring, der møder deltagerne på årets fodboldskoler i Hjørring IF, Hadsund, Brønderslev og Bagterp i år.

Men hvad er det, der får Steffen Henriksen at slæbe bolde, uddele drikkedunke og flytte mål på de jyske grønsværer sommer efter sommer?

”Min motivation er frem for alt muligheden for at kunne udvikle de unge mennesker – at kunne putte noget nyt i deres værktøjskasse, både personligt og fodboldfagligt. Jeg har nogle fantastiske uger sammen med børnene, og forsøger altid at starte med at fastlægge forventninger for den enkelte – for så at kunne rykke den enkelte så meget som muligt, på den uge, der er til rådighed,” fortæller Steffen Henriksen.

Træner helt ind til benet

Trænergerningen er bestemt ikke uvant for Steffen Henriksen, der har dedikeret det meste af sin fritid til at træne børn og unge. Ud over sit job som pædagog er han til daglig fodboldtræner i Glistrup, og har tidligere trænet U15-U16 Elite i Vendsyssel. 

”Selvom jeg til daglig træner spillere med højt niveau, er der meget at komme efter som træner på fodboldskolen, hvor niveauet oftest er meget blandet. Øvelserne i trænerhæftet er varierende og spændende, og tit finder jeg øvelser her, som jeg ikke kendte i forvejen,” fortæller Steffen Henriksen.

Glæden i børnenes ansigter gør det hele værd

Mange spørger Steffen Henriksen hvordan han holder motivationen oppe med så mange uger på trænerbænken – og hans kæreste og parrets to børn kunne da også sagtens have brugt ferien i Steffens selskab. Men særligt en ting afholder Steffen fra at lægge trænertjansen helt fra sig endnu.

”Jeg kunne ikke forestille mig, at blive træt af det. Glæden i børnenes ansigter, når de oplever at lykkedes med en eller anden øvelse, de har kæmpet med – det er derfor, at jeg er træner,” siger Steffen Henriksen.

Ud over de fire ugers tjans som fodboldskoletræner på DBU´s Fodboldskole krydrer Streffen Henriksen lige sin sommerferie med en ekstra uge med trænerkasketten på i AaB´s fodboldcamp. Ugen fuldender Steffen Henriksens ”Tour de Nordjylland” og mange kilometer i bil på de nordjyske landeveje. Alt sammen med et smil på læben.

Ifølge Steffen Henriksen kan de fire uger i trænertøjet godt give lidt træthed i kroppen i sidste ende. Alligevel bruger Steffen Henriksen sin eneste friuge fra trænerjobbet på fodboldskolen på AaB´s trænercamp - også med trænerkasketten på hovedet. Var der nogen der sagde arbejdstræt? 


Log ind