Borgmester spiller bold på Get2 Fodboldskole

Der blev råbt, driblet og skudt til måls, da der torsdag blev afholdt Get2 Fodboldskole i Københavns nordvestkvarter. De 80 børn på skolen fik midt i det hele besøg af kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), der ville skyde til måls og hilse på både børn og trænere.

Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen med BK Unions Get2 Fodboldskoleinstruktør

Foto: Dan Pedersen, DBU København


Den københavnske fodboldklub BK Union har de seneste år været vært for en fodboldskole for børn i og omkring boligområdet omkring Genforeningspladsen og Grøndalscenteret i København NV. Fodboldskolen er nemlig igen i år en del af DBU og DIF’s Get2Fodboldskole, hvor børn fra særligt udsatte områder får støtte til at deltage. Målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser samt at inkludere og fastholde dem i dansk foreningsidræt.

Ifølge BK Unions formand Bo Sten Hansen virker det efter hensigten:

”Børn i vores nærområde i Københavns nordvestkvarter har ikke alle sammen så mange midler som andre børn. Derfor glæder det os, at vi kan tilbyde disse børn et billigt og attraktivt fritidstilbud. Når man ser den fuldt bookede Get2 Fodboldskole i år med 80 børn, der leger rundt, ved man, at glæden er det, det hele handler om”.

Borgmesteren for Københavns Kultur- og Fritidsliv deler begejstringen og er enig i den glæde, fodboldskolen bringer:

”Get2 Fodboldskoler er et rigtig godt initiativ, som jeg som borgmester gerne vil bakke op om. Børnene elsker det, og det glæder mig, at børnene bruger deres sommerferie på noget, de synes er sjovt og går op i,” udtaler Carl Christian Ebbesen. 

Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret specielt og betaler et mindre beløb for at deltage. Målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser samt at inkludere og fastholde dem i dansk foreningsidræt.

Det var netop derfor, at Kultur- og Fritidsborgmesteren netop var mødt op i BK Unionen denne torsdag. Borgmesteren ser netop stor værdi i dette initiativ:

"Foreningslivet spiller en særlig rolle i vores samfund. Her skabes fællesskaber, værdier og en særlig frivillighed, som er helt uvurderligt. Derfor er det min klare holdning, at foreningslivet skal støttes – også i særlige indsatser som Get2 Fodboldskolerne,” fortæller borgmester, Carl Christian Ebbesen. 

Ud over at skabe glæde hos den enkelte deltager har det nemlig vist sig, at initiativer som Get2 Fodboldskoler med forankring i de lokale klubber kan øge idrætsdeltagelsen.  Samtidig bliver flere nydanskere integreret i foreningslivet som trænere for deres børn eller som frivillige ledere i den lokale idrætsforening. En rolle som BK Unions formand særligt har øje for:

”Foreningslivet og fodboldklubberne er på mange områder blevet det nye sociale samlingssted. Skolerne spiller ikke længere den samme rolle hvor, hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så skifter man skole. I fodboldklubben mødes man på tværs af sociale skel, og man deler op- og nedture sammen i fællesskabet,” forklarer Bo Sten Hansen.

DBU har siden 2011 afholdt Get2 Fodboldskoler som en del af landets 260 fodboldskoler med over 26.000 deltagere. I år deltager over 900 på Get2 Fodboldskolerne. DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF, som bidrager med finansiering og rådgivning gennem deres Get2sport initiativ.

 


Log ind