MENU

Måltyv debut i futsaltrup mod Sverige

Nu skal svensken altså ha-da-da! Futsallandstræner Nikolaj Saabye har udtaget en del af den trup, der skal gøre sig klar til at møde ærkerivalerne fra nabolandet, og blandt de hurtige fødder er én af Danmarks aller-farligste måltyve klar til mulig debut på landsholdet.


Sverige - Danmarks arvefjende nummer 1? Billedet er fra kampen i 2013. Foto: fodboldbilleder.dk

Sverige har leget katte kispus med de danske landshold de seneste par måneder. De svenske naboer blev i november stopklods for det danske fodboldslandsholds EM-drømme og blot en måned tidligere var de svenske kvinder direkte årsag til, at kvindelandsholdets ellers så fine sejrstime i EM-kvalifikationen blev brat afbrudt med en 1-0-sejr til svenskerne.

Nu er det så tid til, at et dansk landshold skal teste den svenske teknik af. Første kamp spilles i Sverige den 23. januar, hvor efter det går løs på hjemmebane i Farum Arena Hallen den 24. januar. Ifølge landstræner Nikolaj Saabye handler det i høj grad for det danske futsallandshold at sikre dansk oprejsning mod arvefjenderne fra den anden side af Sundet.

”Man vil bare ikke tabe til Sverige!” som Nikolaj Saabye siger.

Til den fornemme opgave har landstræner Nikolaj Saabye udpeget 11 af spillerne til den i alt 16-mand store trup.

Blandt de 11 står for første gang Adam Fogt. Han er 23 år og allerede et anerkendt navn i futsalkredse. Adam Fogts hurtige fødder og sublime sparketeknik har sparket ham direkte ind som nummer to på topscorerlisten i den danske futsalliga. 14 mål har han stået for i denne sæson – og de farlige fusser er da også den helt åbenlyse årsag til, at Nikolaj Saabye ikke kan overse den offensive spiller til kampen mod svenskerne.

”Han har et højt teknisk niveau og har hurtige fødder, som vi rigtig gerne vil have på holdet. Han er målfarlig, som det også helt tydeligt kan ses på topscorerlisten. Desuden er han en ung spiller, som vi gerne vil arbejde videre med på holdet. Han arbejder for holdet – både offensivt, men også defensivt og er han en rigtig klog spiller,” fortæller Nikolaj Saabye om den nye guldfugl i landsholdstrøjen.

Aflyst skiferie

Det var ellers lige ved og næsten for Adam Fogt, der egentlig burde stå på en alpetop i skitøj, når venskabskampen sparkes i gang 23. januar. Men mulig landsholdsdebut var for stor en chance at sige nej til, fortæller Adam Fogt.

”I første omgang måtte jeg jo sige til Nikolaj, at jeg havde rigtig meget lyst til og mod på at stille op for Danmark, men at jeg altså stod og skulle på skiferie den 23. januar. Da vi får lagt på, går det op for mig: Det her, det vil jeg jo helt vildt gerne, så det bliver jeg nødt til! Så jeg får ombooket min ferie i en fart,” fortæller Adam Fogt, der ligesom sin nye landstræner helst ikke vil se Sverige gå fra banen som sejrherre.

”Vi skal slå svenskerne! Det bliver en stor oplevelse for mig personligt, og så skal vi ellers bare nyde det og lade fødderne tale,” siger Adam Fogt.

De sidste fem spillere udpeges mandag, efter landstræneren har besigtiget spillere ved weekendens kampe i ligaen.

Du kan se truppen til kampene mod Sverige her.


Log ind