Dansk nederlag i årets første landskamp

VINTERTUR: Det danske kvindelandshold tabte den første af to testkampe mod Holland med 2-0, da de to nationer fredag mødtes under holdets træningstur i Tyrkiet. Der var debut til Sarah Dyrehauge i dagens kamp.

Sanne Troelsgaard var tæt på for Danmark, der dog måtte inkassere et nedelag i årets første landskamp. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Det danske kvindelandshold var fredag eftermiddag i kamp som det sidste danske landshold i rækken under træningsturen i Tyrkiet. Her mødte holdet næste års EM-værter fra Holland. Testkampen var den første af to, mens pigerne opholder sig på træningstur i tyrkiske Belek.

Det var dog lige ved at gå galt allerede fra start.

Efter fem minutters spil reddede Stina Lykke Danmark fra at være bagud allerede efter fem minutter efter en stor dobbeltchance til Holland.

Det fik dog de danske piger op på dupperne og den sidste feriesløvhed ud af kroppen. Danmark kommer langt bedre med i takt med, at minutterne også går på Arcadias stadionur, og kampen bliver meget mere lige.

Tempoet er generelt højt på begge sider, og det er tydeligt, at både de hollandske og danske spillere nyder både de højere temperaturer, græsset og ikke mindst endelig at komme i kamp!

En af dem, der dog nok nyder det ekstra meget, er Sarah Dyrehauge, der er med holdet for første gang med debut fra kampens start.

Men det er to andre danske spillere, der er tæt på at tage opmærksomheden – først en stor chance til Sanne Troelsgaard, der dog går lige over mål – kort efter får selvsamme Troelsgaard begået frispark imod sig. En perfekt afstand for Årets Fodboldspiller, Pernille Harder, der dog banker den på riposten, der skaber en ny dansk chance. Desværre intet mål.

Danmark får dog en chance mere inden pausen for at komme foran. Anfører Line Røddik med et skud udefra – men igen over mål

Første halvleg ender derfor 0-0 trods flere store muligheder til begge sider.

Flere chancer men ingen danske mål

Der er ingen udskiftninger i pausen, og kampen fortsætter med at bølge lidt frem og tilbage – og begge hold ser skarpe ud, til trods for at der for begges vedkommende er tale om årets første landskamp.

Dog mangler målene stadig – indtil 70. minut, hvor det desværre er et mål som de danske spillere og trænerbænk kan juble over.  1-0 til Holland på et skud rettet af udefra.

Danmark kæmper de sidste 20 minutter for udligningen, men det hollandske forsvar er svær at bryde op. Men de danske kvinder banker fortsat på langt ind i overtiden for det uafgjorte resultat, der havde været fortjent i forhold til spil og chancer.

Et hjørne inde i overtiden bliver dog den sidste danske mulighed for udligning, men danskerne er ikke hurtige nok over riposten.

Men man skal jo score for at vinde – og det formår Danmark desværre ikke - trods flere muligheder. Det gør derimod Holland, der endda i de sidste sekunder får sat endnu en scoring ind og dermed vinder 2-0. En ærgerlig dansk start resultatmæssigt – men også flere positive takter at fremhæve, herunder en flot debut til Sarah Dyrehauge.

Der er mulighed for revanche allerede på mandag klokken 9.00 dansk tid, hvor de to nationer mødes igen.