Talenterne skal udvikles i nærområdet

Unge fodboldspillere landet over skal understøttes med den rette træningsmængde og -kvalitet – uanset forudsætninger og drømme på grønsværen. Det er visionen bag nyt projekt med fokus på U10-U12-drenge, der fra foråret udbredes gennem dialogmøder med de danske klubber.



En del af DBU´s nye nationale strategi for talentudvikling bygger på en vision om, at drenge på U10-U12-hold med gode forudsætninger skal kunne modtage ekstra-træning i nærområdet. På landsplan drejer det sig om ca. 600 børn årligt, der får mulighed for at træne i fælles miljøer faciliteret af større klubber, der i forvejen har stort talentfokus og mulighed for at gennemføre træningerne. 

For formand for Børnegruppen i DBU, Bjarne Christensen, er det et vigtigt element, at projektet når ud til alle hjørner af Danmarks græsbaner: 

”De nye træningsmuligheder kommer til at betyde meget for de spillere, der nu får muligheden for at udvikle sig på træningsbanen. Men det betyder også meget for det samlede fodbolddanmark, at vi nu kigger helt ud i krogene på grønsværen i alle dele af Danmark for at udvikle de talenter, som har potentiale til endnu mere,” siger Bjarne Christensen. 

Islandsk succes skal overføres til Danmark

De ekstraordinære tiltag tager blandt andet udgangspunkt i succeshistorierne fra blandt andre broderlandet Island, der med stormende successer med landshold på både kvinde- og herresiden de sidste år er værd at tage med i betragtningen, når det drejer sig om talentoptimeringen i Danmark, mener Teddy Pedersen.  

”I Island har man efter et kig på blandt andet træneruddannelse arbejdet hårdt på at sikre, at alle børn modtager den rette mængde træning og kvalitetssikrede øvelser – uanset niveau,” fortæller Teddy Pedersen, der sammen med DBU´s Herreeliteungdomsgruppe har researchet talentoptimeringstiltag i Danmarks nabolande. 

”Med Islands fodboldresultater de seneste år kan vi ikke lade være med at lade os inspirere af deres strategi, mens vi samtidig fastholder de danske værdier om fri leg og at fodbolden for alt i verden stadig skal være sjovt,” fortæller Teddy Pedersen.   

Projektet løber over de næste tre år, og DBU´s første opgave er at ansætte specialister i børnetræning til at forestå projektets start i sommeren 2017 og fastslå faciliteringsmulighederne af projektet. Som en del af projektplanen afholdes der dialogmøder for interesserede klubber i april-maj 2017. 


Log ind