Danmark åbnede OL med point

Spillet var ikke altid lige godt, men Danmark sled sig til 0-0 mod Irak i OL-åbningen. Lasse Vibe havde et stolpeskud tidligt i opgøret.



www.fodboldbilleder.dk


For første gang siden 1992 er Danmark med ved den olympiske fodboldturnering. De danske drenge åbnede her til aften dansk tid turneringen mod Irak, som træner Niels Frederiksen på forhånd havde advaret mod at undervurdere.

Det var en meget reel advarsel, men Danmark åbnede dog bedst. Mikkel Desler fandt Lasse Vibe, men anførerens ellers ganske fine afslutning tog den ene stolpe.

Herfra tog irakerne totalt over. Danmark havde svært ved at holde fast i bolden, og igen og igen vandt de meget hurtige og løbestærke spillere fra Irak andenboldene.

Tættest på scoring var Udinese-spilleren Ali Adnan, der to gange truede direkte på frispark, men begge gange var Jeppe Højbjerg redningsmand for de danske drenge.

Danskernes problemer fortsatte egentlig efter kampen, men her kom Irak dog ned på Danmarks niveau. Også irakerne begyndte at lave nemme fejl, misse afleveringer og smide bolden væk konstant.

Det mest underholdende indslag i kampen var vel reelt Iraks målmand, Mohammed Hameed, hvis stil var noget alternativ. Konstant kastede han sig rundt i TV-redninger, for så efterfølgende at spille skadet.

Niels Frederiksen satsede i løbet af anden halvleg på Emil Larsen og Jacob Bruun Larsen som de farlige indslag fra bænken, men heller ikke den indskiftede duo formåede for alvor at sætte aftryk på en trist kamp.

I slutfasen havde irakerne to store chancer, først med en Højbjerg-redning og siden headede Mohanad Abdulraheem forbi fra en ellers fri position. Danskerne kunne ånde lettet op, de åbner OL med 0-0 og dermed et enkelt point.

Få også Niels Frederiksens reaktion på kampen her

Log ind