Fightervilje gav dansk sejr i slovakisk vintervejr

Stærke muller og højt tempo på kanterne førte til tre vigtige point i kampen om EM-kvalifikation for de danske kvinder i årets sidste optræden på et iskoldt slovakisk stadion.

Nadia_500
Danskerne er kommet godt fra start i EM-kvalifikationen. Her er det Nadia Nadim i 4-0-sejren over Moldova i september. Foto: Fodboldbilleder.dk

Der var højt tempo under opvarmningen hos de danske kvinder før kick-off mod Slovakiet. Og med rette. Temperaturen sneg sig ned under frysepunktet før klokken rundede 19.00 i Bratislava, og med en stærk vind ind over Senec Stadion var der behov for seriøs varme i kroppen, før de 90 minutter blev fløjtet i gang af den armenske dommer Knarik Grigoryan.

Landstræner Nils Nielsen, der ikke havde overraskelser med i startopstillingen fra de seneste to EM-kvalkampe, havde på forhånd forberedt sit hold på, at slovakkerne ville komme til kampen med styrke og muskler, og den forudsigelse fik han ret i. Særligt modstandernes bagerste kæde spillede med fysikken i højsædet og kom først - og stærkest – på mange bolde. På den måde fik de lukket ned for det danske opspil og den første halve time bød ikke på mange chancer mod det slovakiske mål.

Super-Sanne

De to hold brugte en stor del af første halvleg på at se hinanden an. Katrine Veje udnyttede i 34. minut et afventende slovakisk forsvar og tog turen ned af banens venstrekant. Et lop ind over keeper Maria Korenciová endte lige i panden på Sanne Troelsgaard, der satte bolden perfekt ind i netmaskerne. 1-0 til Danmark.

Det danske hold gik på banen til anden halvleg med samme 11 kvinder, som de startede kampen. Slovakiet havde samlet kræfter i pausen og brugte dem til at skabe deres største mulighed kun ét minut inde i anden halvleg. Heldigvis for Danmark fløj det ellers solide vristspark over Stina Lykkes mål.

Dansk straffe – gange to?

Danmark svarede igen med en solid offensiv, og endnu engang var det i Katrine Vejes venstreside, at tingene skete. Efter en god stikning fra midtbanen tog Veje endnu en tur op ad kanten og endte i det slovakiske felt, hvor hun kluntet blev fældet af en slovakisk midtstopper. Straffe til Danmark.

Bolden blev kastet frem og tilbage mellem Nadia Nadim og Pernille Harder, men det endte med at være Pernille Harder, der lagde bolden på pletten og gjorde klar til skud. Men en sjældent sløj præstation af mega-stjernen Harder satte en nem afslutning inden for rækkevidde af den slovakiske keeper.

Lidt senere kom den danske 10´er igen i fokus, da hun blev snydt for et straffespark. De to nedture stoppede dog ikke danskerne, der ufortrødent kæmpede videre for endnu en reducering.

Dansk rutine

I 69’ minut valgte landstræneren at smide særdeles rutinerede kræfter på banen med dobbelt-indskiftning af Janni Arnth og Johanna Rasmussen. Og det var tiltrængt stabilitet til holdet, da slovakkerne forinden havde haft kampens største chance med et pragtskud mod Stina Lykkes mål, der heldigvis tog overlæggeren.

To afslutninger fra Sanne Troelsgaard og Johanna Rasmussen tog hver sin side af træværket, inden den armenske dommer fløjtede kampen af. En kamp båret frem af fysik og hårdt arbejde af de danske kæder, der resulterede i fortjente tre point med hjem fra iskolde Bratislava.