Tiki-Taka af oldboyslandsholdet på Hune Stadion

På en af årets første sommeraftener i det nordjyske viste både vejret og Oldboys-landsholdet sig fra den bedste side, hvor de lokale helte fra Hune BK fik løbets mindst en maraton forgæves i de flotte kombinationer, som landsholdet diskede op med.

Oldboyslandsholdets Jeppe Tengbjerg blev den store matchvinder sammen med Christian Lundberg med tre scoringer hver. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Landsholdet spillede på trods af mange afbud noget af det bedste, holdet har vistfi mange år,og til tider var det rent tiki-taka fra landsholdet med en veloplagt Martin Jørgensen, der tydeligt var kommet i topform efter 10 dages træningslejr med A-Landsholdet.

Hune BK, der havde en bred bænk (11 udskiftninger) lagde ud med lyn og torden, men landsholdet fik stille og roligt arbejdet sig ind i kampen, og overtog stille og roligt styringen, og kom til gode chancer.

Kombinationerne begyndte at flyde, og især fra højrekanten Brian Priske kom der mange god indlæg, hvoraf han selv misbrugte en af største chancer, mens også Erik Bo Andersen, der havde sin debut, og Jeppe Tengbjerg kiksede deres afslutninger foran mål.

Hune havde også deres chancer blandt andet et bragende flot langskud på overliggeren, som omgående første til en omstilling, hvor Jeppe Tengbjerg blev spillet fri i dybden, og hvor han sikkert afsluttede uden chance for målmanden.

Bare et par minutter senere scorede Martin Jørgensen et meget flot mål, hvor han fra udenfor feltet i venstre side smukt sparkede bolden ind i høre side via underkanten af overliggeren, der måtte selv det meget lokal patriotiske publikum i Hune overgive sig.

Den ”gamle” FIFA-dommer Carl Johan Christensen burde nok også have givet landsholdet mindst et straffespark til Brian Priske  i den efterfølgende perioden, men han var nok generet af solen der stod ind fra Vesterhavet på langs af banen. Fløjten forblev i hvert fald tavs.

Der var store chancer til Jeppe Tengbjerg, Erik Bo Andersen og Brian Priske, der headede bolden forbi et tomt mål.

I det 33. minut havde Martin Jørgensen en flot solotur, som han afsluttede med, at spille Christian Lundberg helt fri, og han scorede sikkert uden chance for målmanden.

I 2. halvleg fortsatte det flotte spil, og allerede efter fem minutter scorede landsholdet til 0-4.

Eneste mål til værterne
Hune - keeperen var udenfor eget felt og kiksede en aflevering til højre back, som ikke fik fat i bolden, og trillede videre til Christian Lundberg omkring midterlinjen. Han havde allerede set situationen, og sparkede bolden i en flot bue over både back og keeper ind i det tomme mål. Et meget flot og seværdigt mål.

Hune havde også sine forsøg, men de blev stille og roligt taget af Mogens Krogh, eller det sikre forsvar, hvor Rene Henriksen gjorde et stærkt indtryk med sine placeringsevner, og hvor angriberen Lars Jakobsen spillede en perfekt venstre back, men også Michael Birkedal spillede en god stopper.

Det blev 0-5 efter et angreb, hvor Martin Jørgensen og Stig Tøfting spillede bandespil, og til sidste spillede Jeppe Tengbjerg fri, og han scorede igen usvigeligt sikkert.

Målet til 0-6 var en rigtig omkring ”kluddermor”, hvor Christian Lundberg fik skubbet bolden de sidste centimeter ind over stregen.

Herefter havde Christian Lundberg er friløber inden Jeppe Tengbjerg scorede til 0-7. Han ramte ikke bolden særligt godt, men alligevel lykkedes det den lokale Hune keeper, at få fumlet bolden ind over stregen.

I det sidste minut syntes landsholdet keeper Mogens Krogh, at Hune skulle have en gave. Han troede åbenbart, at han var placeret midt i målet, og vinkede derfor et skud fra Asger Brenner til målspark, men selv om Krogh’en havde solen i nakken, havde han taget fejl af linjerne i feltet, og bolden trillede stille og roligt ind midt i målet.

Dette var afslutningen på en meget flot fodboldopvisning, hvor en Hune spiller nok sagde de helt rigtige ord: ”De er måske ikke så hurtige mere, men hold da fest, hvor der kloge fodboldspillere. Jeg har aldrig løbet så meget”.

Træner Allan Michaelsen og teknisk direktør Sepp Piontek var også meget tilfredse med både spillet og de spillere, som blev benyttet på nye pladser på holdet. Især spillet vakte begejstring hos begge, hvor holdet spillede så flot kombinationsfodbold, at det ikke er set længe,

Hune BK havde lavet et flot arrangement, hvor en tribune på midten med fuldt hus, gav kampen en flot ramme. De lokale arrangører havde inden kampen et overskud på plads, og de 1.000 tilskuere gjorde, at den lokale klub nok får et overskud på omkring 70.-80.000 kr. til det videre arbejde med fodbold ungdommen.

Her viser det, at Oldboys-landshold også er ”En del af noget større”, og det har sin betydning for udviklingen ude omkring i landet og i de små klubber.

Næste opgave er i Nexø på Bornholm, som landsholdet for første gang skal besøge.

Kampstatistik

Tid: fredag d. 19. juni 2015.
Sted: Hune Stadion.
Kick off: 18.30
Tilskuere: 1.000

Resultat: 1-7 (0-3).

Mål: 0-1 Jeppe Tengbjerg (17.), 0-2 Martin Jørgensen (19.), 0-3 Christian Lundberg (33.), 0-4 Christian Lundberg, 0-5 Jeppe Tengbjerg (50.), 0-6 Christian Lundberg (53.), 0-7 Jeppe Tengbjerg (66.), 1-7 Asger Brenner (69.).

Mogens Krogh – Brian Priske, Rene Henriksen, Michael Birkedal, Lars Jakobsen – Martin Jørgensen, Stig Tøfting, Thomas Thorninger – Jeppe Tengbjerg, Erik Bo Andersen og Christian Lundberg.

På bænken: Henrik ”Mini” Rasmussen og Rene O.Hansen, der begge kom på banen i 2. halvleg.