Flere kvinder på banen, tak!

Eksperter og repræsentanter fra alle verdens fodboldforbund mødes I forbindelse med det igangværende VM i fodbold for kvinder for at diskutere, hvordan man styrker kvindefodbolden.

Selvom Danmark ikke er med til VM, kommer DBU på i disse dage banen i forbindelse med FIFA Women Football Symposium, hvor fodboldfolk fra hele verden diskuterer, hvordan man kan forberede repræsentation af kvinder i fodboldens verden. Det halter nemlig stadig med at få flere kvinder til at blive en aktiv del af fodboldverdenen. 

Symposiet har deltagelse af DBU Formand, Jesper Møller og Mette Bach Kjær fra DBU’s bestyrelse. De deltager for at få inspiration til arbejdet med at få flere kvinder i fodbolden i Danmark, såvel sportsligt som organisatorisk. For selvom Danmark er et af de lande, der er længst fremme, er der stadig plads til mange flere kvinder i DBU, klubbestyrelserne, trænerjobs og på banen. Derfor har DBU’s ledelse et ekstra fokus på prioritere antallet af kvinder.

Vi kan og skal gøre det meget bedre på dette område. Vi har et klart ønske om at få mange flere piger til at spille fodbold, ligesom vi meget gerne vil have flere kvinder til at involvere sig som trænere, ledere og dommere. Andre lande er længere fremme, så vi kan lære en masse ved at lytte til andres erfaringer og gode ideer, for kvinde/pige området er et af vore vigtige indsatsområder i de kommende år, ” lyder det fra DBU’s formand Jesper Møller, der senere på måneden drager afsted for at bakke op om U19 kvindelandsholdet, som deltager i EM slutrunden, der begynder den 15. juli.

Kan Danmark følge med?
Symposiet er det sjette af sin slags, og sætter især fokus på ledelsesdelen, der skal sikre at fodboldforbundene har de rette strategier og strukturer for arbejdet med at sikre flere kvinder i fodbolden. Og det er nødvendigt, lyder der fra DBU’s Politisk ansvarlige for kvindefodbold, Mette Bach Kjær:

Vi skal i gang med den konkretisere den sidste del af vores 2020 vision, der omhandle de næste fire år. Vi har fået gode erfaringer, i sær på samspillet mellem bredde og elite gennem gode tilbagemeldinger fra klubberne. Og så er vi spændt på at høre fra arbejdet i de andre lande. Når vi sammenligner med de øvrige medlemslande, er det mit indtryk at vi organisatorisk er fint med. Sportslige skal vi have forløst potentialer i flere pigespillere, og elitært går det rigtig stærkt i mange lande, også stærkere end vi kan følge med i Danmark p.t.”  

Aktive spillere
Mænd: 280.000
Kvinder: 70.000

Aktive dommere
Mænd: 3491
Kvinder: 83

UEFA licens trænere
Mænd 2180
Kvinder 84
 
DBU’s bestyrelse og DBU/ DBU A/S 
Mænd: 22
Kvinder: 2

Log ind