Et uforglemmeligt år

2014 blev et år, som den danske landsholdsspiller Pierre Emile Højbjerg aldrig glemmer. Det blev året, hvor han fik debut på landsholdet, men også året hvor han mistede sin far.



”Et mindeværdigt år på godt og ondt”. Sådan lyder det fra Pierre Emile Højbjerg, når han ser tilbage på 2014 og forsøger at sætte ord på det megetbegivenhedsrige år, som 2014 blev for den danske landsholdsspiller. Pierre Emile Højbjerg er i øjeblikket på træningstur med FC Augsburg og har netopspillet sin første kamp for sin nye tyske klub, da DBU tager en snak med ham for at se tilbage på året, hvor midtbanespilleren fik sit gennembrud på detdanske landshold.

En lovende debut

Den 28. maj 2014 er en af de dage, som altid vil stå klart i erindringen for Pierre Emile Højbjerg. Det blev dagen, hvor han for første gang kunne trækkelandsholdstrøjen over hovedet og betræde græsset i Parken som A-landsholdsspiller. Danmark vandt kampen 1-0, men danskerne fik mere end en sejr - de fik enny stjerne og en ny landsholdsdarling. Det var dog ikke kun danskernes hjerte, han stjal den onsdag aften i Parken. Pierre Emile Højbjerg imponerede ogsåMorten Olsen i så høj grad, at han efter kampen udtalte, at han sjældent har set en mere lovende debut på landsholdet i sin tid som landstræner.

”Det var et meget specielt og emotionelt øjeblik for mig, og det er noget, jeg aldrig vil glemme. Det vigtigste for mig er, hvad træneren siger, og hansyntes åbenbart, at jeg gjorde det okay. Jeg har selv set kampen igen, og hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg ikke, at jeg spiller prangende eller lavernoget ekstraordinært. Men det var sjovt, og jeg prøvede bare på at få en dejlig oplevelse,” fortæller Pierre Emile Højbjerg, som sætter stor pris på dentillid, han har fået fra den danske landstræner:

”Jeg har løbende kontakt med Morten Olsen, og han giver mig mange gode råd. Han har selv oplevet en del og har stor erfaring både som spiller og toptræner,så han har meget at dele ud af. På trods af begrænset spilletid i min klub, så troede han på mig og gav mig chancen, og det betød rigtig meget for mig iden periode af min karriere, så jeg skylder ham lidt,” lyder det fra Pierre Emile Højbjerg.

Når man debuterer på landsholdet på den måde, så følger der også en stor medieinteresse med. Hvordan håndterer du den?

”Det tager jeg stille og roligt. Jeg forsøger at være ydmyg, ambitiøs og realistisk, og jeg er, som jeg er. Jeg har ikke en rådgiver, som fortæller mig,hvordan jeg skal håndtere pressen - jeg giver, hvad jeg har på hjertet. Jeg ved godt, at man også kan være for åben, men jeg kender grænsen, og jeg vilforblive den, jeg er,” svarer Pierre Emile Højbjerg.

Vigtigt landsholdsmål

Allerede i sin tredje kamp på landsholdet scorede midtbanespilleren sit første mål, da han sørgede for den danske udligning i EM-kvalifikationskampen modArmenien, der endte med en dansk 2-1 sejr og tre vigtige point i kampen om en billet til EM i Frankrig 2016.

”Tidspunktet for min første scoring var okay og godt timet, og det var et stort øjeblik. Jeg må indrømme, at hårene på kroppen rejste sig,” fortællerPierre Emile Højbjerg.

Landsholdsåret sluttede desværre ikke så godt, som det startede for den danske midtbanespiller, der måtte forlade landsholdslejren i november med en skade,hvilket betød, at han missede årets sidste EM-kvalifikationskamp.

Nyt år - ny klub

Heldigvis var der ikke tale om en skade af længere varighed, og Pierre Emile Højbjerg har nu taget fat på et nyt år, hvor han har skiftet Bayern München udmed Augsburg. Dog kun for en periode, da der er tale om en lejeaftale for resten af sæsonen. Samtidig har Pierre Emile Højbjerg forlænget sin kontrakt medBayern München.

”Min forlængelse betyder, at jeg vil Bayern München, og at Bayern München vil mig. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Der er intet, jeg hellere vil end atslå igennem i en topklub som Bayern München”, fortæller Pierre Emile Højbjerg, som med lejeopholdet hos Augsburg går endnu et år i møde, der vil byde pånye oplevelser. Men 2014 var noget specielt og vil altid skille sig ud.

”2014 blev et uforglemmeligt år med ting, der startede og ting, der sluttede med min fars død. De ting har sat sig på sjælen og i hjertet, og 2014 blev etår, jeg aldrig vil glemme,” slutter Pierre Emile Højbjerg.

Log ind