U16: Østrig klart bedst

Det danske U16-landshold tabte mandag den anden kamp ved UEFA’s development turnering i Irland. Et stærkt østrigsk mandskab var over hele kampen klart bedre spillende end danskerne, som aldrig fandt niveaet fra sejren over Tjekkiet.

Den danske startopstilling i kampen mod østrig. Foto: DBU

En dårlig dag på kontoret! Sådan må mandagens U16-landskamp mod Østrig vist kategoriseres. Efter en præstation under niveau så var Østrig på dagen enklasse bedre end danskerne, som dermed kom ned på jorden igen efter den ellers så flotte præstation mod Tjekkiet søndag.

På AUL Complex i Dublin kom de danske drenge fra start under et stort pres fra et aggressivt og kynisk spillende østrigsk mandskab. De danske drenge havdesvært ved at spille sig ud af det høje pres, og allerede efter 5. minutter gik det galt, da østrigerne udnyttede initiativet og fik scoret til 1-0.

Danskerne kom sig aldrig helt over chokstarten. Østrig fortsatte med at stresse det danske opspil, og det lykkedes aldrig at få vendt momentum. Samtidigblev danskerne især i 1. halvleg ramt af den særlige UEFA regel ved denne turnering, som betyder, at en forseelse til et gult kort giver otte minuttersudvisning. Alene i 1. halvleg fik danskerne tre ”sin bins”, og dermed spillede man i størstedelen af halvlegen med en mand i undertal – endda med kun ni spillere i en kort periode.

Efter 27 minutter måtte den danske keeper Oskar Snorre så redde sit hold, da han flot snuppede et straffespark. Men han kunne dog ikke forhindre Østrig iat komme på 2-0 kort før pausen, da en østrigsk angriber sparkede bolden resolut ind efter uafklaret dansk forsvarspil.

I 2. halvleg blev spillet justeret en smule, men det var dog stadig klart Østrig, der var i teten. Østrig var også tættere på et tredje mål, end danskernevar på en reducering. Det hele endte med en fortjent sejr på 2-0 til Østrig.

Efter kampen var det en afklaret U16-landstræner Per Holm, som klart anerkendte den østrigske indsats – og samtidig undrede sig over den særlige UEFAregel.

”I dag tabte vi til et på dagen fysisk og mentalt bedre mandskab. Så jeg må applaudere Østrig med sejren, den var fuldt fortjent. Østrig satte fra startind med et voldsomt pres, som vi blev stresset så meget over, at vi lavede mange fejl – og bl.a. derfor blev vi straffet.”

”Vi blev derudover ramt hårdt af den – efter min mening – meget mærkelige regel om, at en forseelse til et gult kort giver otte minutters udvisning! Viindkasserede fire af slagsen (Østrig én), hvilket gør, at vi får svært ved at få tingene til at fungere. Denne regel strider i den grad mod tankegangen omudvikling, da drengene trods alt primært skal lære at spille 11v11. Fodbold er et fysisk spil, og derfor giver denne regel ingen mening.”

”Nu har vi en hviledag, og så skal vi være klar til den sidste kamp mod et fysisk stærkt hold fra Irland. Vi skal bringe læringen fra de to første kampeind, så vi kommer videre til næste niveau i vores udviklingstrappe, hvor vi har haft en stødt stigende kurve. En enkelt tabt kamp skal ikke spænde ben forvores fælles projekt. Spillerne skal kunne håndtere og også lære af nederlag.”

”Det viser sig igen typisk, at det er svært på disse unge landshold at fange flere toppræstationer i træk – stabilitet kommer med erfaring. Jeg tror oghåber, at drengene fik lært, at det går stærkt her, og man skal være der fra start.”

Danmarks sidste kamp i fire nationers turneringen spilles på onsdag kl. 11:30 (dansk tid). Her møder man værterne Irland, inden man sidst på dagen rejserhjem til Danmark.