U16: Ærgerligt nederlag til Irland

U16-landsholdet havde onsdag muligheden for at vinde UEFA’s fire nationers turnering i Irland. Men et ærgerligt og unødvendigt nederlag på 1-0 gjorde, at man til gengæld sluttede sidst!


Den danske startopstilling mod Irland. Foto: DBU 
     
Onsdag formiddag skulle den tredje og sidste kamp ved UEFA’s Development turnering i Irland spilles. Modstanderen var værterne Irland som på hjemmebane ide to første kampe havde vist sig som en svær nød at knække.

Danskerne var dog opsatte på at skulle revanchere den dårlige præstation fra Østrig kampen mandag.

Det hele startede dog rigtig uheldigt for de danske drenge. Allerede efter to minutter opsnappede Irlands angriber bolden fra målmand Oskar Snorre ogprikkede den i kassen fra tæt hold. Danskerne var dermed hurtigt bagud og i modvind fra start.

Efter den uheldige start forsøgte holdet fint at spille sig ind i opgøret og bød Irland ”op til dans” i deres altid kompromisløse tilgang til duelspillet.Danskerne holdt uden problemer irerne væk fra chancer og blev mere og mere spilstyrende. Spillet udmøntede sig dog ikke i de helt store chancer - det påtrods af blandt andet en enkelt ”sin bin” til irerne (otte minutters udvisning). Kun Andreas Bruus havde midtvejs i halvlegen en god skudmulighed i højreside af feltet, men afslutningen gik lige på irernes keeper.

I 2. halvleg var billedet lidt det samme. Danskerne havde bolden rigtig meget, men lykkedes ikke med at blive farlige i afslutningsspillet. Halvlegensstørste mulighed kom med godt 15 minutter igen. Jens Odgaard sparkede et frispark fladt ind på den irske keeper, som gav en retur. Bolden var derefter tætpå at blive skrabet i kassen af danskerne, men ind ville bolden ikke. Og selvom irerne blev ramt at endnu en ”sin bin”, så måtte danskerne se sig slået - på trods af stort set ingen reelle irske scoringsmuligheder.

Efter kampen var U16-landstræner Per Holm ærgerlig over, at man tabte en kamp, som man ellers havde haft fine muligheder for at vinde.

”Det ærgrer mig grusomt, at vi taber denne kamp. Først og fremmest fordi jeg synes, at drengene er bedre, end dette resultat viser. Men U-landskampe er baresvære lukke, og i dag gør vi det så ekstra svært for os selv ved at forære et mål væk i det 2. minut. Selvom vi på mange af de parametre, som vi gernevil måle drengene på, var bedre end dem - så ændrer det ikke ved det faktum, at vi har svært ved at få fuld gevinst af vores spil.”

”Turneringen har været en gang blandede bolcher. Fra en super flot præstation i kamp 1, til en forfærdelig indsats i kamp 2, og så med en blandet kamp ikamp 3. Stabile gode præstationer mangler.

”Det var samtidig de sidste officielle U-16 landskampe for årgangen. Jeg synes, at der potentiale i denne årgang, men vil ikke lægge skjul på, at ikke allehar knækket koden fra klubfodbold til landsholdsfodbold. Hvor det at bringe egne kompetencer ind på et hold, hvor modstandere bringer markant mere fysik, ogder er mindre plads og tid, stadig er en udfordring for en gruppe af spillerne. Temposkift, duelspil, 1v1 defensivt og effektivitet foran mål bør værenogle af de fokusområder, som drengene skal bruge foråret til at forbedre markant. Samtidig skal evnen til at anvende sine færdigheder i kamp løftes, hvisnæste landshold (U17, red.) er et mål for dem."

Slutstillingen i UEFA Development turneringen:

1. Irland 7 point

2. Tjekkiet 4 point

3. Østrig 4 point

4. Danmark 3 point

(sejr = 3 point, uafgjort og derefter sejr på straffe = 2 point, uafgjort og derefter nederlag på straffe = 1 point)

Sidste aktivitet for årgang 1999 som U16-landshold er en tre dages samling d. 27-29. april, hvor man på den sidste dag spiller en træningskamp mod HSV's U17hold.

Kamprapport

Hold

U16-landsholdet

Kamp

Danmark – Irland

Tid

18. februar 2015 kl. 10:45

Sted

AUL Complex, Dublin

Status

UEFA Development turnering

Resultat

0-1 (0-1)

Tilskuere

233

Dommer

Darren Carrey

Linjedommere

Darren Corcoran og Michael O´Connor

4. dommer

Phillip Harrison

Startopstillingen

Nr.

Spiller

Klub

16

Oskar Snorre Olsen

Lyngby BK

2

Karl Appelt

Brøndby IF

4

Andreas Bruus

Brøndby IF

6

Julius Eskesen (anfører)

OB

8

Carlo Holse

FC København

11

Nicklas Strunck Jakobsen

FC Nordsjælland

12

Christian Johansen

Brøndby IF

13

Nicolai Damkjær Madsen

FC Midtjylland

15

Jens Odgaard

Lyngby BK

17

Jeppe Okkels

Silkeborg IF

20

Magnus Finne Wørts

FC Nordsjælland

Kampforløb

Min

Status

Spiller

02

0-1

Shola Ayola

27

Gult kort (sin bin)

Daniel McKenna

55

Gult kort (sin bin)

Aaron O´Driscoli

Ind- og udskiftninger

Min

Ind

Ud

41

3. Sebastian Buch, FC Midtjylland

Karl Appelt

41

14. Jacob Mikkelsen, OB

Nicolai D. Madsen

72

9. Kasper Lunding Jakobsen, AGF

Jeppe Okkels

72

19. Lasse Sørensen, Esbjerg fB

Julius Eskesen

Ikke benyttet

1

Casper Hauervig (målmand)

Brøndby IF

5

Christian Enemark

Brøndby IF

7

Christoffer Hansen

Næsby BK

10

Mikkel Jakobsen

FC Midtjylland

18

Mathias Eriksen

Vejle BK

Log ind