Hareide som ny landstræner: Vi skal til VM i 2018

Den 62-årige normand Åge Hareide blev i dag præsenteret som ny landstræner og mødte fans og dansk presse. Han vil have det danske landshold til VM i 2018.



Aage Hareide har ofte været i Danmark. Senest i november hvor han så Brøndby - AaB sammen med de tidligere landsholdsspillere og trænerkollegaer John "Faxe" Jensen og Lars Olsen. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Mesterskaber i Danmark, Sverige og Norge – og årelang erfaring som landstræner.

Det er viften af erfaringer og resultater hos den nye danske landstræner, den62-årige Åge Hareide, der i dag blev præsenteret i landsholdets omklædningsrum iParken i København:

”Jeg er stolt, glad og ydmyg over at skulle være dansk landstræner og at skulletage over for Morten Olsen, som jeg kender personligt og som har været en stortræner for det danske landshold. Danmark har en særlig position i Norden – medDynamit-drengene, 92-holdet og de helt fantastiske danske fans. Vores hold ogvores fans fortjener at komme til VM i 2018 og jeg glæder mig til at kæmpe fordet sammen med spillerne,” siger den nye landstræner.

Åge Hareide har vundet nationale mesterskaber med danske Brøndby, norskeRosenborg og svenske Helsingborg og Malmø FF og har desuden været norsklandstræner i fem år. Han har stor indsigt i dansk fodbold og kender de danskelandsholdsspillere – både de nuværende og dem, der er på vej igennemungdomsholdene.

”Det danske landshold har et stort potentiale – med et meget stærkt forsvar ogen række gode individualister, der får holdet til at blomstre. Og så er dermange spændende talenter, som kan sætte præg på holdet i fremtiden. Jeg glædermig til at møde spillerne og diskutere, hvordan vi sammen kan forme det danskelandshold,” siger Åge Hareide.

Den nye landstræner blev præsenteret af DBU’s administrerende direktør, ClausBretton-Meyer, der har stået for ansættelsen sammen med et ansættelsesudvalg.

”Med Åge Hareide får vi en landstræner, der har stor passion erfaring ogresultater som træner både på klubplan og for landshold. Han har samtidigleder-egenskaber til at fortsætte udviklingen af landsholdet i samarbejde medspillere, trænere og andre aktører omkring det danske fodboldlandshold. Viglæder os til at skabe resultater sammen,” siger han.

Åge Hareide afløser Morten Olsen, der havde hele 15 år på posten ogkvalifikation til 2 EM-slutrunder og 2 VM-slutrunder. Morten Olsen meddelteefter playoff-kampene mod Sverige, at han ville træde tilbage som landstrænermed øjeblikkelig virkning.

Åge Hareide tiltræder som dansk landstræner den 1. marts næste år og er dermedklar i god tid før den forestående VM-kvalifikation i efteråret. Hans kontrakter to år med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

FAKTA

  • Den nye landstræner er ansat af et ansættelsesudvalg bestående af Claus Bretton-Meyer, administrerende direktør, Kim Hallberg, elitechef, Flemming Berg, talentudviklingschef chef, Peter Rudbæk, trænerudviklingschef i DBU.
  • Landstræneren tiltræder den 1. marts 2016 og har fået en aftale i to år med aftale om at forhandle en forlængelse på to år.
     
  • Åge Hareide er født i 1953 i den lille by Hareide udenfor Ålesund i det vestlige Norge.
  • Som spiller var han i Hødd, Molde, Manchester City og Norwich. Han spillede 50 landskampe for Norge – heraf flere mod Danmark – og scorede i alt fem mål.
  • Som træner har han stået i spidsen for følgende klubber og landshold:
    • Molde, Norge fra 1985-1991 og igen fra 1993 til 1997. Pokalvinder i 1994.
    • Helsingborg, Sverige fra 1998-1999 – holdet vandt mesterskabet i 1999 og pokalen i 1998.
    • Brøndby, Danmark fra 2000 – 2002 – holdet vandt mesterskabet i 2002.
    • Rosenborg, Norge i 2003, hvor holdet vandt både mesterskabet og pokalturneringen.
    • Norges landshold fra 2003 til 2008. Holdet var i playoff-kampe om plads til VM 2006 men tabte.
    • Örgryte, Sverige i 2009
    • Viking, Norge fra 2009 – 2012
    • Helsingborg, Sverige i 2012, hvor holdet var med i Europa League.
    • Malmø, Sverige fra 2014-2015. Holdet vandt guld i 2014.
       
  • Pro-licens træner og uddannet revisor.
  • Har kone og to børn – og tre børnebørn.
  • Åge Hareide bosætter sig i København fra 1. Marts næste år og skal arbejde fra DBU’s kontor i Brøndby et par dage om ugen.

     

Log ind