Tre point mod Aserbajdsjan

Trods to brændte straffespark vandt Danmark en sikker 3-0 sejr over Aserbajdsjan i den sidste kamp i Eliterunden. En skudstatistik på 31-1 taler sit tydelige sprog om styrkeforholdet de to lande imellem

Mikkel Duelund kom i centrum, da han både brændte et straffespark i det 51. minut, men også scorede sejrsmålet syv minutter før tid. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Det danske U19 landshold sluttede af med bravur i den sidste kamp mod Aserbajdsjan.

På et meget blæsende Stadion de Haze' styrede holdet kampen fra start til slut.

Allerede indenfor de første 10 minutter havde holdet skabt flere gode muligheder afsluttende med en kæmpe trippel chance.Og derfra gik det med chance efter chance. Men først lige inden pausen scorede Stefan Gartenmann på et drøn af et langskud.

Anden halvleg var næppe startet, før holdet fik tilkendt et straffespark. Desværre tog Aserbajdsjans målmand Joachim Andersens sparkm, og det var stadig 1-0.

Tre minutter senere fik Danmark en ny chance fra pletten.

Men heller ikke denne gang lykkedes det. Mikkel Duelund måtte se forsøget reddet af målmanden endnu en gang.

Heldigvis gik der ikke så lang tid, før Stefan Gartenmann endnu en gang viste sin farlighed. Denne gang efter et hjørnespark, hvor han fik sidste hoved på bolden. Og stadig havde Danmark fuld kontrol over begivenhederne.

Og da Mikkel Duelund scorede med ca 10 minutter igen, var der ikke mere at komme efter. Holdet holdt helt modstanderen fra afslutninger på mål og scorede selv tre. En flot indsats runder turneringen af, hvor man helt klart kan se fremgang i dansk talentudvikling.

Holdet har spillet lige op mod nogle af de største nationer i Europa. Og ikke bare spillet lige op, men også i store dele af kampene fået vist mønstre og kombinationer frem, som har vist dansk landsholdsfodbold fra den allerbedste side.

"Vi spiller en flot kamp. Vi er i fuld kontrol hele tiden. Vi skaber 7-8 store chancer og de er holdt helt væk. Vi er bedre i alle spillets facetter. Lidt malurt i bægret er dog, at vi skal bruge mange chancer for at score. Ikke kun i denne kamp, men hele turneringen. Vi er det bedste hold, men laver ikke mål nok, ” vurderede U19-landstræner Bent Christensen Arensøe efter kampen.

”Når det er sagt, så er vi tættere på end tidligere og det er en kompliment til vores klubber, og vi høster her frugten af det store arbejde, som der lægges ude i landet. Vi er virkelig med i denne turnering og frem til det sidste er vi godt spillende," slutter landstræneren.

Næste opgave er i juni, hvor holdet på udebane møde Grækenland fra 10-15/6, og det bliver sidste opgave, inden holdet glider over i de voksnes rækker. Nemlig U21 holdet.