Fodbold, ferie og faglighed

Tidligere superliga-træner og ekspertkommentator, Morten Bruun, er en af trænerinstruktørerne, når der for 5. år afholdes teenagecamp for unge trænere i uge 31 i nordjyske Storvorde/Sejlflod Boldklub.



Er du fodboldtræner og mellem 16-20 kan du nu få papir på kompetencerne på DBU's teenagecamp i uge 31. Her sidste års deltagere. Foto: DBU


Eneste fag er fodbold, når over 40 unge frivilligt vælger at sætte sig på skolebænken, selv om der officielt stadig står ferie i skoleskemaet!

Teenagere fra hele landet samles traditionen tro i det nordjyske til DBU’s årlige teenagecamp, hvor du som ung fodboldinteresseret har mulighed for at sikre dig en DBU træner- eller dommeruddannelse på blot en uge. En unik mulighed for på en anderledes måde at sikre sig papir på kompetenceerne.

En af dem, der allerede nu har valgt at tage en uge ud af kalenderen er tidligere superligatræner og nu fodboldekspert, Morten Bruun, der er instruktør på dette års trænercamp. Han ser som underviser frem til en lærerig uge med masser af intensitet, faglighed og socialt samvær på tværs:

”Det må jo helt klart give noget ekstra energi at være samlet på en mere intens måde end på en traditionel B1-uddannelse. Jeg forestiller mig, at det bliver en form for Mini-højskole i de fem dage. Jeg arbejder også til dagligt meget med de store teenagere, både på Idrætshøjskolen i Aarhus og som træner i IF Lyseng, og ser meget frem til en ny oplevelse til sommer,” lyder det fra Morten Bruun, der også tror, at det intensive forløb har en stor fordel:.

”Når man vælger at tage en træneruddannelse er det udtryk for et stort engagement og en lyst til at gøre en forskel som ungdomstræner! Et engagement, de unge helt sikkert har og har lyst til at dele, ellers ville de jo heller ikke tilmelde sig!” siger Morten Bruun, der har beskæftiget sig med præcis denne aldersgruppe i de seneste otte år.

B1-kurset er grundstenen i DBU's UEFA-godkendte træneruddannelse og giver et grundlæggende indblik i trænerhvervet. Samtidig er den nøglen til en videre uddannelse som træner. Og så er det jo godt at underviseren har erfaring fra højeste niveau – både som spiller og træner:

”Ja, det er da helt sikkert mit trumfkort. Fodboldfolk vil gerne høre om den tid, hvor jeg var træner i Superligaen - selv om det efterhånden er ved at være længe siden,” slutter Bruun.

Uddannelsen varer 40 timer, og du kommer i ugens løb til følge en klasse på ca. 20 kursister. Morten Bruun og Arne Grønbæk er tilknyttet som DBU-instruktører.

Se mere om B1-træneruddannelsen her

Et afslappende og socialt undervisningsmiljø  

Alle deltagere bor, spiser og opholder sig i og omkring SSB's klubhus (nær Aalborg), hvilket giver god mulighed for en hyggelig og afslappende atmosfære imellem deltagerne. Om aftenen afholdes forskellige sociale begivenheder, ligesom der i ugens løb bliver mange forskellige indlæg fra såvel dommer- som trænerfaglige personligheder.

Camp’en tilbyder overnatning på skolen, Uanset hvor du kommer fra i landet, er der mulighed for at overnatte allerede fra søndag aften.

Tilmeldingen er allerede åben. Her kan du også finde information omkring kursusstedet, undervisningsindholdet, diverse praktiske oplysninger mv.

Se mere om camp’en her

TILMELD DIG HER

Log ind