VM-håbet lever efter dansk storsejr

Danmark vandt sikkert 8-0 over Malta lørdag eftermiddag på hjemmebanen i Vejle. Nu er det resultaterne i de andre grupper, der kan sende Danmark på VM-kurs.

8-0 stod der på måltavlen efter kampen mod Malta. Foto: Henning Jepsen.

Det var en kamp, der skulle vindes og det blev den, endda eftertragteligt!

For første gang i sin landstrænerperiode havde landstræner Nils Nielsen næsten alle spillere til rådighed – og det kunne ses.

Et boldsikkert og selvtillidsfyldt dansk hold gav ud over hjemmebanefarven på kampdragten ikke meget væk til gæsterne fra Malta.  Et af Danmarks største problemer i den indeværende VM-kvalifikation har været effektivitet foran mål. Lørdag viste de, at det ikke længere var et problem at få scoret – dog kunne man måske nok mene, at de danske piger burde have scoret yderligere, men svært at være utilfreds, når måltavlen viste 8-0 ved slutfløjt.

Godt nok indtager Malta gruppens sidsteplads, men det betød ikke, at de danske piger tog let på opgaven – heller ikke trods en sikker føring. For landstræneren havde krævet fuld fokus fra start til slut.

Der fortsatte derfor med at være masser af kamp og fight på banen trods en stabil øgning af de danske målcifre, men det skyldes mest af alt den danske ivrighed foran det maltesiske mål.

Især i kampens første halvleg hvor der efter første halvleg stod 5-0 til Danmark – med fem forskellige målscorere.

Først var det den danske anfører Line Røddik på straffespark, dernæst var det Johanna Rasmussen, der kom på måltavlen til 2-0 efter 16 minutter. Mariann Gajhede til 3-0 og Nadia Nadim til 4-0. Inden pausefløjtet blev det også til 5-0 på mål af Simone Boye.

Målfesten fortsatte i 2. halvleg, hvor først Johanna Rasmussen med sit andet mål i kampen kunne juble sammen med holdkammeraterne til 6-0. Det samme kunne Nadia Nadim med sin anden scoring i kampen til 7-0 med 20 minutter igen. Det blev til endnu en dobbelt målscorer i kampens slutminutter. Anfører Line Røddik på pletten til kampens slutresultat 8-0. Enm kamp hvor Theresa Nielsen blev hyldet for 75 kampe i nationaltrøjen.

Dagens sejr var vigtig i kampen om at sikre den eftertragtede andenplads, som Danmark indtager. Det er dog kun de fire bedste to’ere, der får adgang til VM-play off kampene. Danmark er trods dagens sejr derfor stadig afhængig af andre resultater i de andre gruppe. Kampe, der spilles senere på lørdagen.