U21: Sluttede kvalen af med storsejr

Det danske U21-landshold mødte her til aften Bulgarien i den sidste EM-kvalifikationskamp. En kamp som endte med en 7-1 sejr til Danmark, som dermed er gået ubesejret gennem kvalifikationsturneringen.

Riza Durmisi scorede til 3-0. Foto: fodboldbilleder.dk

I dagens startopstilling var der et par enkelte udskiftninger i forhold til onsdagens kamp mod Rusland. Youssef Toutouh var med i stedet for Amankwaa, og iforsvaret var Jores Okore skiftet ud med Frederik Sørensen, da Okore var blevet indkaldt til A-landsholdet efter kampen i onsdags

Kampen startede stille ud. Der var ikke de store chancer. Danskerne var klar bedst i pasningsspillet og fik også nogle muligheder, men desværre manglededen sidste skarphed.

Efter godt et kvarter gik danskerne et gear op. De rød-hvide sad på alt spillet, og det begyndte så småt at ligne en opvisning.

Først var det rent ”AaB-show” da Thomsen får bolden i kanten af feltet og sender den skråt bagud til den tidligere AaB-spiller Lucas Andersen, der er heltfri lige foran mål, som sparker den sikkert ind efter 18 minutter.

Få minutter senere er det igen Lucas Andersen, der får en frispilning og forsøger at komme forbi den sidste bulgarer, som fælder ham. Dommeren gav resolutden bulgarske spiller rødt kort og et frispark til Danmark, som Jannik Vestergaard var tæt på at sætte ind.

Og Lucas Andersen fortsatte showet. Ti minutter senere tager han chancen fra kanten af feltet og banker bolden ind bag den bulgarske målmand. Tre minuttersenere udbygger danskerne føringen igen, da Riza Durmisi søger med frem i banen og sætter den ind.

Den danske maskine fortsatte. Tre minutter inden pausen er det et hjørnespark fra Thomsen, som Toutouh forlænger til Jannik Vestergaard, som header den indtil pausestillingen 4-0.

I anden halvleg var det bulgarerne, som kom bedst fra start. Efter 49 minutter er det et direkte frispark, som bliver sat ind bag Jakob Busk til 4-1.

Efter 60 minutter foretog Jess Thorup de første udskiftninger. Ud gik Toutouh og Thomsen og ind kom Zohore og Emil Berggreen, som efter bare fem minutterkom i fokus, da han scorer til 5-1.

Danskerne var slet ikke til at stoppe. Bare to minutter senere gør Uffe Bech det til 6-1 på hovedstød. Derefter er det Kenneth Zohore, som fangerreturbolden fra et hjørnespark og gør det 7-1 tolv minutter før tid.

I morgen afgøres det, om Danmark bliver seedet i lodtrækningen til de to afgørende playoff-kampe. Hvis Danmark bliver seedet, vil holdet undgå storefodboldnationer som Frankrig, England og Spanien.