U21: Chance for playoff-seedning

Syv af de 14 hold i playoff-kampene bliver seedet, inden der trækkes lod. Med held kan Danmark komme i det fine selskab, derfor er en sejr i aftenens kamp mod Bulgarien vigtig.


Frederiks Sørensen, Jannik Vestergaard og Andreas Cornelius mod Estland i marts Foto: Fodboldbilleder.dk



Når det danske U21-landshold i aften går på banen mod Bulgarien, er det ikke bare en ”træningskamp”, selvom holdet allerede har sikret sig førstepladsen iEM-kvalifikationsgruppen. Kampen kan nemlig få betydning for seedningen ved lodtrækningen til de to forestående playoff-kampene.

I de 10 EM-kvalifikationsgrupper går de gruppevindere plus de fire bedste toere videre til de syv playoff-kampe. Derfor er der også syv hold, som skalseedes inden UEFA trækker lod til playoff-kampene på fredag den 12. september.

UEFA beslutter hvilke syv hold, der bliver seedet ud fra UEFA’s koefficient på baggrund af de to foregående og indeværende U21EM-kvalifikationsturneringer.

Med den vellykkede kvalifikation, hvor det danske hold endnu ikke har tabt en eneste kamp, er der derfor en chance for, at det danske hold, kan sikre sigden vigtige syvendeplads blandt de bedste gruppevindere, som altså vil give en seedning. Det afhænger dog både af udfaldet af aftenens danske kamp, menogså af kampene i nogle af de andre puljer.

Hvis Danmark bliver seedet, ender holdet i selskab med – og vil derfor undgå – nationer som Frankrig, Tyskland, Portugal, England og Spanien, som i sidstekvalifikation sendte danskerne ud af playoff-kampene med en samlet målscore på 8-1.

UEFA offentliggør seedningen i morgen, den 10. september, og trækker herefter lod til playoff-kampene på fredag i UEFA-hovedkvarteret i Nyon i Schweiz.

Du kan følge det danske U21-landshold i jagten på sejr i aften på DR3 fra kl. 17.40.

Log ind