U19: Elite Round sikret efter sejr

De danske U19-piger har med endnu en 3-0 sejr sikret sig en plads ved forårets Elite Round efter bare to kampe. Danskerne slog sikkert de aserbajdsjanske værter efter to mål af Nicoline Sørensen og en af Tanya Arngrimsen.

Kampen var bare otte minutter gammel, da de danske favoritter bragte sig på sejrskurs i dagens kamp mod Aserbajdsjan. Emilie Henriksen slår et godt indlæg fra venstre side, som lander lige for foden af Nicoline Sørensen, der bringer Danmark foran 1-0.

På trods af den tidlige føring, så var spillet præget af lidt for mange personlige fejl, hvilket gjorde, at det danske spil ikke helt fungerede trods stort spilovertag. Det blev derfor kun til enkelte forsøg mod mål, uden at det alvor blev farligt. Det gjorde det dog knap 30 minutter senere.

For to dage siden lavede hun to mål på riposter. I dag var Tanya Arngrimsen igen på plads i feltet, da Nicoline header et indlæg mod mål. Bolden ender igen for fødderne af Tanya, som bringer Danmark foran 2-0. Den stilling holdt til pausen.

Efter en første halvleg med blandet niveau starter danskerne godt fra starten af anden halvleg. Danskerne får flyttet bolden godt rundt og finder hinanden i nogle fine positioner. Det giver pote efter 58 minutter, hvor etgennemspillet angreb ender hos Nicoline på kanten af feltet, som tager bolden godt med og sparker den ind bag en chanceløs aserbajdsjansk keeper.

Aserbajdsjan trækker sig herefter længere tilbage på banen, og danskerne kører sikkert sejren hjem. Med resultaterne i de andre puljer, så har danskerne med to sejre allerede sikret sig en plads ved forårets UEFA Elite Round. På torsdag venter EM-kvalifikationsrunden sidste kamp mod Ukraine, som også har to sejre efter to kampe. Danskerne kan med en sejr her sikre sig puljens førsteplads og en seedning ved den kommende lodtrækning.

Det er en sejr, som den danske landstræner, Søren Randa-Boldt, helt sikkert vil gå efter:

"Vi er taget afsted for at få tre sejre, så vi går 100% efter en sejr på torsdag. Vi vil vise, at vi er det bedste hold hernede, og samtidig er det vigtigt for os med en god seedning, så vi vil gøre alt for også at slå Ukraine.”

Om dette lykkes finder vi ud af på torsdag kl. 8.00 dansk tid, hvor der fløjtes op til puljefinale.