U16: 2-1 nederlag efter god dansk fight

Det nye U16 pigelandshold spillede her til aften den første af to venskabskampe mod Tyskland.

Dagens startopstilling mod Tyskland. Foto: DBU.

De danske piger kommer godt fra start og efter seks minutters spil får Freja Kjærsig en stor chance, som desværre ikke bliver udnyttet. Få minutter senere er Freja igen på spil foran det tyske mål, men der mangler skarpenhed i afslutningen.

Tyskerne er farlige på deres omstillinger og efter ni minutter gør Jule Bäcker det til 1-0 efter en bold i dybden. Kort tid efter scorer Maria ”Mini” Hovmark på hovedstød efter et flot gennemspillet angreb – desværre dømmes der offside.

De hurtige tyskere vinder størstedelen af duellerne i 1. halvleg og skaber en del chancer, der resulterer i en 2-0 scoring efter 28 minutters spil efter et passivt dansk forsvar.

De danske piger fighter videre, og efter 37 minutters spil tilkæmper Maria "Mini” sig et straffespark. Hun skyder selv, men desværre direkte på den tyske keeper.

Tyskerne kommer stærkt ud efter pausen og er meget tætte på at gøre det til 3-0, men overliggeren og en dansk fod redder på stregen. Efter 22 minutters spil i 2. halvleg får Sara Holmgaard en stor skudchance, men desværre i sidenettet. Danmark skaber mange fine chancer og efter 30 minutters spil i 2. halvleg lykkes det Freja Kjærsig at komme fri på højre kant og hendes indlæg rettes af ind i mål af en tysk forsvarsspiller til stillingen 2-1.

Danmark kæmper videre for en udligning, men er ikke skarpe nok foran mål. Trods en flot dansk fight og mange gode aktioner slutter kampen 2-1.

På torsdag får Danmark mulighed får revanche, når de to hold mødes i Lübeck kl. 11.00.